040energie Nieuwsbrief Juni 2015
040energie website

De derde 040energie nieuwsbrief

Het duurde even voor je deze derde nieuwsbrief ontving, maar dat betekent niet dat 040energie ondertussen geen activiteiten ontplooide. In deze nieuwsbrief vind je o.a. informatie over acties waarbij 040energie betrokken is, de start van een nieuwe werkgroep, verslagen van thema-avonden en artikelen die wij voor je vonden in andere media over duurzaam omgaan met energie. Wij wensen je veel leesplezier. Onze volgende nieuwsbrief ontvang je na de zomervakantie. Een zonnige vakantie gewenst,

Stand zonnepanelenactie

In januari 2015 startten wij onze zonnepanelenactie 040zon en inmiddels zijn er bij 60 deelnemende huishoudens in totaal 1185 zonnepanelen geplaatst met een totale jaarlijkse opbrengst van 163.000 kWh. In het najaar starten wij weer met informatieavonden, inschrijven kan via onze website. Inschrijven voor een gratis quickscan of betaalde schouw kan het hele jaar door maar gedurende de vakantieperiode kan de wachttijd oplopen.

Oproep nieuwe bestuursleden

040energie is een snel groeiende vereniging. Daarom zoeken we uitbreiding van het bestuur dat nu uit drie personen bestaat. Meer weten? Mail Marnix Vlot.

040energie nieuws

Hieronder volgen korte samenvattingen van nieuws op de website en links om het hele artikel te kunnen lezen. Hier kunt u het hele nieuwsoverzicht van de website vinden.

Goedbezochte thema-avond energielabel

Op 2 juni hield 040energie een thema-avond over het energielabel dat alle woningen dit jaar hebben gekregen. Voor een volle zaal gaf Hans van Eck een gedegen uitleg over ontstaan, achtergrond en doel van het energielabel. Harold van de Ven kwam met een inspirerend verhaal over het verduurzamen van bestaande en nieuwbouw met grote (label)stappen. Nul op de meter is zijn devies! Verslag en presentaties van de sprekers vind je hier.

Verslag thema-avond cv-ketel vervangen

De thema-avond van 040energie op 14 april ging over ‘wat komt er na de cv-ketel’. Frans Vonk belichtte alternatieven voor de cv-ketel en gaf uitleg over hoe je verwarmen met gas zo efficiënt mogelijk doet. Marian van Agt gaf een virtuele rondleiding door haar gasloze woning. Vind hier het verslag en de presentaties.

Ideeën voor thema-avonden

Duurzaamheid, een breed begrip. Van zonnepanelen tot auto’s die rijden op schone energie, er valt van alles over te vertellen. De vorige thema-avonden van 040energie gingen over energieneutraal bouwen, duurzaam verwarmen van je huis en het energielabel voor woningen. Waar zou jij nu eens alles over willen weten? Philip Beekman en Gé de Jong horen het graag. Na de zomerstop organiseren zij de vierde thema-avond. Mail je idee naar Philip Beekman.

VvE werkgroep stand van zaken

De werkgroep VvE is geïnteresseerd in de mogelijkheden voor verenigingen van eigenaren om zonnepanelen te plaatsen en daarmee duurzame energie voor hun gemeenschappelijke voorzieningen te genereren. Samen met 040energie wordt een plan van aanpak ontwikkeld, dat nu nog meer vragen dan oplossingen kent. Via concrete cases onderzoeken 040energie en VvE naar een effectieve aanpak en de financiële mogelijkheden om plaatsing van zonnepanelen voor VvE te realiseren. Lees hier meer...

Energietransitie begint bij jezelf

Natuurlijk begint energietransitie bij jezelf; daar zijn de meeste Nederlanders het wel over eens. Maar hoe reageer ik als er in mijn wijk een windmolen wordt geplaatst of mijn uitzicht verandert door een dak vol zonnepanelen bij mijn overburen? De noodzaak van energietransitie voor onze energievoorziening op langere termijn komt in dit artikel vanuit diverse standpunten aan bod. .