040energie Nieuwsbrief November 2014
040energie website

Bijeenkomst energieneutraal wonen op 25 november

Energiezuinig wonen in een energieneutraal huis. Je hoort er veel over, maar wat betekent energieneutraliteit nu eigenlijk en hoe bereik je dat in de praktijk? Twee huiseigenaren die hun woning energieneutraal hebben gemaakt zullen op dinsdag 25 november uitleg geven. Lees meer in het artikel op de website. Meld je aan via 040energie.nl/aanmelden.

Onze tweede nieuwsbrief

Deze tweede nieuwsbrief komt in een fase van groei, zowel in ledenaantal als in aantal actieve leden. Maar we blijven wel op zoek! Met name een kandidaat voor het penningmeesterschap en iemand die de pr-commissie wil trekken zijn heel welkom. Meld je aan bij Marnix Vlot. We werken op dit moment hard om op grotere schaal zonnepanelenacties te gaan doen en we beginnen ons voor te bereiden om actiever te worden op het gebied van warmtevoorziening van woningen.

Energiebesparingsworkshops Hanevoet

Is je energierekening te hoog? Wil je er iets aan doen? Doe dan mee aan de energiebesparingsworkshop van Energie Team Hanevoet vanaf 12 november. Er zijn twee groepen:

  • Groep 1: Woensdag 12 november en woensdag 10 december
  • Groep 2: Donderdag 20 november en donderdag 18 december

Voor meer informatie en aanmelden kijk op:
http://040energie.nl/energie/energierekening-te-hoog-doe-er-wat-aan/.

040energie nieuws

Hieronder volgen korte samenvattingen van nieuws op de website en links om het hele artikel te kunnen lezen. Hier kunt u het hele nieuwsoverzicht van de website vinden.

Flinke terugslag collectief salderen (postcoderoos)

"Collectief salderen" is een regeling in het energieakkoord waarbij mensen samen zonnepanelen kunnen kopen op een gemeenschappelijk dak. Helaas: in een discussie tussen de ministeries van Economische Zaken en Financiën is er geen goed resultaat bereikt over de BTW-heffing in die constructie. Daardoor wordt de regeling in de praktijk financieel onaantrekkelijk. 040energie stopt tot nader order met alle lopende voorbereidingen. Heel erg jammer.
http://040energie.nl/zon/zon-collectief/flinke-terugslag-collectief-salderen

040energie en Klimacoaches doen mee aan Energy Battle

Eindhoven is een van de 10 deelnemende steden aan de Energy Battle van het Klimaatverbond. In elke stad doen 3 teams mee. Team 1 is een gecombineerd team van leden van 040energie en Klimacoaches in opleiding. De andere teams zijn gemeente Eindhoven en een team van bewoners van de wijk Vonderkwartier. Gedurende 3 rondes van elk 4 weken gaat een team aan de slag met energiebesparing. De stad die de hoogste totale energiebesparing (elektriciteit en gas) realiseert, wordt de winnaar van de Energy Battle.
http://040energie.nl/energie/energie-bewust/040energie-en-klimacoaches-doet-mee-aan-energy-battle

Nederlands klimaatbeleid valt in herhaling

We konden het begin deze week in de krant lezen: het energieakkoord lijkt nu al zijn doelen niet te gaan halen en de politieke strijd over al dan niet bijsturen tussen de coalitiepartners PvdA en VVD is losgebarsten in de media...
http://040energie.nl/energie/nederlands-klimaatbeleid-valt-in-herhaling/

040energie start werkgroep VvE’s

VvE’s kunnen zonnepanelen op het gemeenschappelijk dak plaatsen. Zo helpen ze het milieu, drukken de kosten van de gemeenschappelijke voorzieningen en hun eigen energierekening. Maar er zijn veel opties en zaken die het proces daar naar toe lastig kunnen maken. 040energie start een werkgroep voor VvE leden over het onderwerp zonnepanelen...
http://040energie.nl/zon/zon-vve/040energie-start-werkgroep-vves/

Deelname aan Hieropgewekt-evenement

Op 21 november vindt het Hieropgewekt-evenement plaats: ideaal voor informatie en netwerken t.a.v. lokale energie-initiatieven. Wellicht is het al vol, maar mocht je mee willen doen kijk dan even op deze webpagina:
http://040energie.nl/vereniging/hieropgewekt-evenement-2014/.