De toekomst rijdt elektrisch

Er worden steeds meer elektrische auto’s verkocht. De verwachting is nu dat in 2025 80% van de nieuwe auto’s een elektrische aansluiting heeft. 

Dit staat te lezen in een rapport van de ING, toch niet de meest progressieve club in Nederland. Het verhaal erover is een aanrader. De belangrijkste reden is dat elektrisch rijden steeds goedkoper wordt in aanschaf en voordeliger per km. Mensen leasen steeds meer en zo wordt die lage integrale kilometerprijs ook steeds duidelijker. Elektrische auto’s gaan zelf ook hard vooruit:

  • De nieuwe generatie Renault Zoe heeft een praktisch bereik van ca. 250 km.
  • De Opel Ampera-E doet nog meer: 400 km.
  • Er komen steeds meer elektrische auto’s en steeds meer fabrikanten brengen ze op de markt.
  • De techniek wordt steeds goedkoper en is in aanleg ook simpeler en goedkoper dan een verbrandingsmotor.

Op dit moment is de aanschaf van een nieuwe elektrische auto bijna alleen zakelijk (ook als zzp’er) interessant door de zeer lage bijtelling van 4% en de MIA-aftrek bij aanschaf. Neem contact op met marnix_email voor meer informatie en een rekenvoorbeeld. Eventueel kun je privé een tweedehands elektrische auto kopen, maar die zijn wat moeilijk te krijgen. Ondanks de beperktere range zijn de elektrische auto’s van de afgelopen jaren al goed bruikbaar: er zijn steeds meer laadpunten en snelladen van zo’n auto met een wat kleinere accu gaat razendsnel.

 

Een gedachte over “De toekomst rijdt elektrisch

  1. Mv8

    Niet alleen de elektrische auto, ook de elektrische fiets is enorm in opkomst. Ik heb ervaren dat de maximale afstand die ik nog prettig te fietsen vind hierdoor flink is toegenomen, zodat mijn auto voor korte ritten vaker stil blijft staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *