Zonnepark Welschap

Energiecoöperatie Welschap gaat een zonnepanelenpark ontwikkelen op het terrein van de militaire vliegbasis Eindhoven. Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2017, is daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. is een van de betrokken partijen.

Toekomstig zonnepark Welschap bij lage zon

Belangstelling?

Wil je op de hoogte worden gehouden van de voortgang van het zonnepark? Woon je in Eindhoven, meld je dan aan met dit formulier. Klik op je gemeentenaam als je in VeldhovenEerselOirschot of Best woont.

Hoe ver is het park nu?

Het park wordt ontwikkeld door Coöperatie Zonnepark Welschap U.A., die is opgericht door de vijf samenwerkende energieorganisaties in de regio. De coöperatie is bezig met enkele ontwikkelaars om tot het beste aanbod voor de toekomstige deelnemers te komen. In afwachting daarvan kun je je alvast aanmelden als belangstellende. houdt je dan op de hoogte van de ontwikkelingen en je hoort als een van de eersten wanneer je je kunt aanmelden als deelnemer.

Wijkteams op zoek naar belangstellenden

Er is plaats voor 10.000 tot 12.000 panelen op het terrein. Al die panelen hebben een eigenaar nodig. Met gemiddeld 10-12 panelen per deelnemer komt dat op rond de 1000 deelnemers. Dat zijn er heel veel! Daarom zoeken we nu om te beginnen zoveel mogelijk belangstellenden. heeft 5 wijkteams van vrijwilligers georganiseerd die in hun eigen wijk nog meer belangstellenden gaan werven. Daarmee brengen we samen het park steeds dichterbij.

Postcodes in Eindhoven

De volgende postcodes in Eindhoven zullen waarschijnlijk mee kunnen doen: 5612, 5616, 5617, 5621, 5626, 5627, 5651, 5652, 5653, 5657, 5658. Deze beperking komt voort uit de wettelijke ‘postcoderoosregeling’.

Belangstellenden

 

is een 100% non-profit vereniging. Wij helpen mensen met het verminderen en verduurzamen van hun eigen energiegebruik. is één van de vijf energieorganisaties die actief zijn voor Zonnepark Welschap.

Meedoen:

Vragen:

Informatie: