Mooi resultaat zonnepanelenactie in Tongelre

Begin 2015 heeft de Eindhovense vrijwilligersvereniging informatieavonden gehouden in Tongelre voor wijkbewoners die overwogen zonnepanelen te laten installeren. Ruim 120 buurtbewoners waren erbij. Het resultaat: 12 nieuwe installaties in Tongelre met een verwachte jaarproductie van in totaal ca. 37.000 kWh.

loostraatQuickscan en schouw

Bij deze bijeenkomsten, georganiseerd door de wijkcoördinatoren Frans Vonk en Boris Blazic, kregen mensen uitleg over de werking, de voordelen, de kosten en de opbrengst van zonnepanelen. Een buurtbewoner vertelde over zijn ervaringen met zonnepanelen én . Schouwmeester Christiaan Aagaard en installateur EigenEnergie.Net vertelden alles over hun rol in het aankoop- en montagetraject. En natuurlijk was er gelegenheid om vragen te stellen.

Tot slot konden bezoekers zich opgeven voor een quickscan en/of een schouw. Een quickscan is gratis en maakt snel duidelijk of zonnepanelen voor een bepaalde woning wel of niet een goed idee zijn. Als een huiseigenaar op grond van de quickscan besluit lid te worden van de vereniging, komt de schouwmeester ter plekke de situatie bekijken: de schouw. Op basis van het schouwrapport volgt een offerte op maat van de leverancier.

Dit artikel is een samenvatting van een artikel in wijkblad Rond ’t Hofke van oktober 2015. Klik hier om het originele artikel te bekijken.

Waarom zonnepanelen kopen via

– Zonnepanelen zijn financieel aantrekkelijk en goed voor het milieu.
– Je investeert eenmalig in een installatie op uw maat, daarna daalt zowel de jaarlijkse stroomrekening als de CO2-uitstoot van uw huishouden. Je wordt deels zelfvoorzienend en dus minder afhankelijk van de grote energiebedrijven.
– 040energie heeft prijsafspraken gemaakt met de leverancier (collectieve inkoop). Daarom kun je rekenen op een zeker 10% goedkopere offerte.
– De vrijwilligers van kunnen je helpen bij vragen en/of onduidelijkheden en bij het terugvragen van de btw (je krijgt ca. 16% van de aankoopprijs terug van de Belastingdienst).

Interesse? Kijk op www.040energie.nl/040zon. In 2016 komen er nieuwe informatieavonden, om te beginnen in Gestel en Acht. Ook als je in een andere wijk woont kun je naar zo’n avond. Aanmelden kan hier.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *