Zonnepanelen voor heel Eindhoven

wil de energievoorziening van Eindhoven vergroenen en organiseert voor het negende jaar een zonnepanelenactie. Wij helpen met:

 • betrouwbare en goede informatie
 • onafhankelijk advies (schouw)
 • een goede leverancier die een flinke korting geeft aan 040energie leden

Zo maken we zonnepanelen voor Eindhoven gemakkelijk en goedkoop voor iedereen.

Je kunt hier inschrijven:

Meer informatie?

We houden digitale informatieavonden. Inschrijven kan via aanmelden infoavond. Je kunt ook kijken naar dit al wat oudere informatiefilmpje.

Je kunt hier vragen stellen.

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen zorgen voor een flinke besparing op je energierekening. Met de “nieuwe energieprijzen” betalen ze zichzelf terug in ongeveer 5 jaar. De panelen gaan zeker 25 jaar mee.

De aanschaf ligt zo tussen de € 3.500 en € 7.000. Dit is afhankelijk van het aantal panelen dat je kiest. Vanaf 2023 is er zeer waarschijnlijk een 0% btw tarief voor zonnepanelen.

Hoe meedoen

Er zijn twee manieren om mee te doen:

 1. Vraag een vrijblijvende offerte aan in het formulier. De leverancier neemt binnen een paar weken contact op per email en er wordt een offerte gemaakt voor jouw huis en energieverbruik. Jij besluit of je de offerte wil accepteren. Als je de offerte accepteert wordt je lid van de vereniging voor het lopende jaar en kun je aan andere acties van de vereniging mee doen.
 2. Vraag advies aan huis (schouw) van een onafhankelijke adviseur van 040energie in het formulier. Een goed idee als je mogelijk een flink bedrag gaat uitgeven. Je krijgt na de schouw een rapport van de adviseur en een offerte van de leverancier. Je kunt met het rapport ook naar een andere leverancier. Je betaalt €30 (de werkelijke kosten zijn ca. €150). Je wordt lid van de vereniging voor het lopende jaar, en je kunt aan andere acties van de vereniging mee doen.

Voor een zeer gunstige lening van het rijk voor zonnepanelen kijk hier.

Helaas: wachtlijst

De leveranciers waar 040energie mee werkt kunnen het op dit moment niet aan. Als je inschrijft kom je in eerste instantie op de wachtlijst van 040energie terecht. Als er ruimte is bij een leverancier geven we, na jouw herbevestiging, je inschrijving door aan die leverancier. De wachtlijst geldt ook voor de schouw. 040energie zoekt ondertussen extra capaciteit bij betrouwbare nieuwe leveranciers.

De wachttijd voor een offerte voor nieuwe inschrijvingen is ruwweg 3 maanden op dit moment. Toewijzing is op basis van inschrijfdatum. Na inschrijving houden we je op de hoogte.

Inschrijven

Wil je mee doen: vul het formulier hier beneden in.
Alleen als je een schouw wilt, maak dan z.s.m. € 30 over op
NL97 TRIO 0198 3556 29
t.n.v. 040Energie
o.v.v. ZON, naam, postcode, huisnummer
Noot: We vragen al €30 meteen bij inschrijving voor een schouw. Mocht je er vanaf willen zien of vergeet te herbevestigen dan maken we het geld terug over.

  * = verplicht veld

  kWh

  Noot: dit staat op de jaaropgave van de energieleverancier. Als je het niet weet vul dan het aantal mensen in het huishouden in.

  Bij inschrijving kom je op de wachtlijst van 040energie. We benaderen je een paar weken voordat je aan de beurt bent om te herbevestigen. De wachttijd wachtlijst is ongeveer 3 maanden.

  Opmerking

  Zonnepanelen Eindhoven

  Actievoorwaarden

  Iedereen in Eindhoven kan mee doen.  Je wordt lid van 040energie voor het lopende jaar als je een schouw aanvraagt of een offerte accepteert. Mensen van randgemeentes (m.u.v. Best) kunnen alleen vrijblijvende offertes aanvragen, en worden geen lid. Het is pas mogelijk een 2e schouw aan te vragen na 5 jaar of als je situatie substantieel is gewijzigd.

  Leverancierskeuze

  040energie selecteert elk jaar in een objectief selectieproces opnieuw een aantal leveranciers die een goede kwaliteit en goede prijs kunnen combineren. We bedingen een speciale korting die je alleen als lid van krijgt. Zo heb je je lidmaatschapsgeld in een mum van tijd terugverdiend.

  Vragen

  Bekostiging van deze actie

  040energie ontvangt de schouw-bijdrages en een kleine commissie van de leverancier. Hiermee worden de schouw en het jaar lidmaatschap gefinancierd.

  Meer informatie