Zonnepanelen voor heel Eindhoven

wil de energievoorziening van Eindhoven vergroenen en organiseert voor het vijfde jaar een zonnepanelenactie.

In april 2019 zijn er 8 informatieavonden gehouden op verschillende locaties in de stad. Inmiddels genieten honderden bezoekers van zo’n avond van zonnestroom van eigen dak.

Meedoen kan nog steeds. Bekijk zelf de presentatie en actiefolder, en vraag een quickscan van je eigen dak aan. Je kunt ons ook vragen stellen. 

Als je mee wil doen staan hier informatiefilmpjes en je kunt gratis een quickscan uit laten voeren van je dak.

Waarom zonnepanelen?

De aarde warmt op, energie opwekken moet anders. We kunnen allemaal wat doen. Net als de gemeente streeft  naar een energieneutraal Eindhoven. Als huiseigenaar kun je zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen. Zo draag je bij aan een schonere wereld voor onze kinderen en het is ook nog eens goed voor je eigen portemonnee.

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen leveren een flinke besparing op je energierekening. Zo betalen ze zichzelf terug in circa 6-9 jaar. De panelen gaan zeker 25 jaar mee: je verdient je investering 3x terug. Het jaarlijks rendement op deze investering is ongeveer 10%, veel meer dan de rente op een spaarrekening. De aanschaf ligt zo tussen de € 2.500 en € 5.000, afhankelijk van het aantal panelen wat je kiest. De btw krijg je terug van de Belastingdienst.

Energiebesparingslening

Geen geld op de bank en toch zonnepanelen kopen? Dat kan! De gemeente heeft een energiebesparingslening met een lage rente. Tegenwoordig zijn er ook bedrijven die zonnepanelen verhuren of in een soort huurkoop aanbieden. Maar zelf lenen en kopen is  voordeliger en zeker het overwegen waard.

Wat heeft te bieden?

 • Informatieavonden waar je duidelijke uitleg krijgt over zonnepanelen, hoe de installatie in zijn werk gaat en waar ruimte is voor je vragen.
 • Een gratis eerste beoordeling (quickscan) hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en hoe het er financieel uit kan zien voor je.
 • De volgende stap is een huisbezoek (schouw) door een expert. Je ontvangt een uitgebreid advies op maat naar jouw wensen en mogelijkheden. Je wordt  lid van  voor 3 jaar voor € 10 per jaar.
 • Een aanbod van een door ons geselecteerde installateur, die een installatie van prima kwaliteit levert met speciale korting en heel goede garanties.
 • Als lid krijg je:
  – ondersteuning bij vragen en problemen, ook na een aantal jaren
  opbrengstcontrole via de website en hulp met opbrengstproblemen en vragen
  – de mogelijkheid om mee te doen aan nieuwe acties van .

Bekostiging van deze actie

De gemeente Eindhoven draagt de kosten van het rondbrengen van de folders en de zaalhuur voor de informatiebijeenkomsten. Een heel groot deel van deze actie is vrijwilligerswerk. De directe uitgaven en het expert-advies worden gefinancierd vanuit een kleine commissie over de door de leverancier verkochte installaties. Samen met het lidmaatschapsgeld dekt dit de kosten en dit maakt het mogelijk dat we nieuwe acties kunnen financieren in de toekomst. Iedereen die meedoet wordt lid van en kan inzage krijgen in de verenigingsfinanciën.

Leverancierskeuze

selecteert elk jaar in een objectief selectieproces opnieuw een leverancier die een goede kwaliteit en goede prijs kan combineren. We bedingen een speciale collectiviteitskorting die je alleen als lid van krijgt. Zo heb je je lidmaatschapsgeld in een mum van tijd terugverdiend.