Energiebesparingslening gemeente Eindhoven

Hepv-geldb je geen geld voor zonnepanelen op de bank staan? Niet erg. Je kunt een lening afsluiten bij de gemeente Eindhoven tegen een zeer lage rente van 2%. Je lost de lening in 10 jaar af met het geld dat je bespaart op je elektriciteitsrekening. Daarna leveren je panelen nog jarenlang gratis stroom. Je moet eigenaar van je eigen woning zijn en er is een maximum WOZ-waardegrens van € 500.000.

Natuurlijk wordt er getoetst – net als een bank zou doen –  of het wel verstandig is jou die lening te geven. De totale procedure duurt ca. 8 weken, dus begin op tijd met de aanvraag. Hiervoor heb je onder meer de offerte nodig van je aanstaande zonne-installatie. Vraag dus eerst een schouw aan, dan krijg je vanzelf een offerte.

De details van de regeling en het aanvraagformulier vind je op de website van de gemeente: energiebesparingslening gemeente Eindhoven.

Net als bij een hypotheek mag je de rente van de lening aftrekken in box 1 volgens de Belastingdienst. Zo wordt de rente effectief nog lager.