Lid worden
Terug naar overzicht
collectieve inkoop
040energie ontzorgd
samen verduurzamen

Actie zonnepanelen

zelf elektriciteit opwekken

Met zonnepanelen wek je je eigen elektriciteit op en bespaar je op energierekening. Daarmee verdien je de panelen in ongeveer 5 jaar terug. Jouw dak moet wel geschikt zijn voor zonnepanelen. 

Met de actie zonnepanelen helpt 040energie jouw aan een goed bedrijf voor zonnepanelen met een scherpe prijs. Met deze actie krijg je 5% 'collectiviteitskorting'. Aanmelden kan eenvoudig met met formulier onderaan deze pagina.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen voor een flinke besparing op je energierekening. Met de “nieuwe energieprijzen” betalen ze zichzelf terug in circa 5 jaar. De panelen gaan zeker 25 jaar mee.

De aanschaf ligt meestal zo tussen de € 3.500 en € 7.000. Dit is afhankelijk van het aantal panelen dat je kiest. Soms is aanpassing van de groepenkast noodzakelijk. Over de aanschaf van zonnepanelen betalen particulieren geen btw.


Meer over zonnepanelen en de inkoopactie

Kennisbank | snel naar informatie zonnepanelen

Agenda | informatieavonden over zonnepanelen

Inkoopacties 040energie | opzet van de inkoopacties


Weten of jouw dak geschikt is?

Als je niet weet of jouw dak geschikt is, is het slim eerste een schouw door 040energie aan te vragen.

Wie kan zich aanmelden?

Elke particuliere woningeigenaar in Eindhoven kan zich aanmelden voor deze actie. Je wordt lid van 040energie voor het lopende jaar als je de offerte die je aanvraagt accepteert. Eigenaren in de randgemeenten kunnen zich ook aanmelden maar worden geen lid.

Salderen

Als je als particulier zonnepanelen hebt maak je gebruik van de salderingsregeling. Elektriciteit die je in het jaar gebruikt kun je wegstrepen tegen wat je zelf opwekt. De salderingsregeling is van kracht tot 2025 en wordt daarna stapsgewijs afgebouwd.

Informatie over salderen | Kennisbank

Financiering

Er zijn geen subsidies op de aankoop van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn voor 100% te financieren met een gunstige lening van de overheid. Je besparing op je energierekening per maand is bijna altijd hoger dan rente + aflossing.

Informatie over energiebespaarlening | Kennisbank


Het aanbod

040energie heeft een overeenkomst gesloten met twee lokale leverancier voor zonnepanelen die compleet gemonteerd geleverd worden. Vul onderstaand formulier in voor jouw aanmelding.


Wat gebeurt er na aanmelding?

  • 040energie stuurt jouw gegevens naar de aanbieder.
  • De aanbieder stelt jouw via de mail vragen over jouw energiegebruik en jouw wensen
  • Je krijgt na beantwoording vrijblijvend een offerte op maat.
  • Je kunt de offerte op eigen verantwoordelijk accepteren en met de aanbieder afspraken maken over de uitvoering.

Lange wachttijd

De leveranciers waar 040energie mee werkt kunnen het op dit moment niet aan. Als je inschrijft kom je in eerste instantie op de wachtlijst van 040energie terecht. Als er ruimte is bij een leverancier geven we, na jouw herbevestiging, je inschrijving door aan die leverancier. 040energie zoekt ondertussen extra capaciteit bij betrouwbare nieuwe leveranciers.

De wachttijd voor een offerte voor nieuwe inschrijvingen is ruwweg 3 maanden op dit moment. Toewijzing is op basis van inschrijfdatum. Na inschrijving houden we je op de hoogte.


Privacy

040energie werkt volgens de AVG. Bekijk ons privacy- en cookie reglement.


aanmelden actie zonnepanelen

*
*
*
*
*
*


*

Deel dit artikel

Deze acties zijn misschien interessant voor je

Actie ventilatiebox
meer info
Actie kunststof kozijnen
meer info
Actie isolatieglas
meer info
Actie dakisolatie
meer info
Actie vloerisolatie
meer info
Actie spouwmuurisolatie
meer info
Actie zonnepanelen
meer info