Ventilatieactie

Door de oude ventilatiebox te vervangen door een slimme unit kun je jaarlijks meer dan 100 euro op je energierekening besparen en er voor zorgen dat de luchtkwaliteit in de woning verbetert. 040energie heeft een aantrekkelijk aanbod voor je uitgezocht.

Waarom beter ventileren

warmteverlies woning 040energieIn heel veel woningen wordt er geventileerd door middel van een ventilatie box. De vervuilde lucht wordt mechanisch afgezogen. Door luchtroosters (en kieren) komt de verse lucht binnen. De meeste ventilatieboxen zijn vrij oud en er is verbetering mogelijk. Zie ook milieu centraal.  040energie biedt nu slimme zuinige boxen aan. Er zijn drie voordelen:

  1. De CO2 en vochtsensor zorgen ervoor dat er goed geventileerd wordt als het nodig is en dat de ventilator in de minimale stand staat als dat niet zo is. Dus je luchtkwaliteit is altijd op orde.
  2. Doordat de ventilatiebox met CO2 sensor alleen ventileert als het nodig is blaast hij minder warme lucht naar buiten waardoor je bespaart op je verwarming (gasrekening). Verse lucht is 20% van het energieverlies van je huis. De besparing zal ergens tussen de 30 en 100 euro per jaar zijn, wat afhankelijk of je al goed ventileert.
  3. De nieuwe ventilatiebox (met DC elektromotor) gebruikt veel minder stroom: nog maar 10 tot 15 euro stroom per jaar in plaats van 70 tot 150 euro voor een oude box. Alleen hierop verdien je je nieuwe investering snel terug.

Het aanbod

040energie heeft een overeenkomst gesloten met een lokale leverancier om twee oplossingen compleet gemonteerd te leveren. Er zijn twee keuzes:

Noot: een externe CO2 sensor maakt bewaking van de luchtkwaliteit in de woonkamer mogelijk.

Klik hier voor details over de totaalprijs

In de totaalprijs inbegrepen:
– BTW.
– Arbeidsloon.
– Voorrijkosten.
– Borstelreiniging kanalen.
– Reiniging ventielen.
– Plaatsing ventilatie unit met vochtsensor & CO2 sensor.
– Plaatsing draadloze afstandbediening.
– Optimaal afstellen en inregelen van het gehele systeem.
– Benodigd kleinmateriaal zoals flexibele buizen tot 1m, tie wraps, pluggen & schroeven.
– 2 jaar storingsservice, geen voorrijkosten of arbeidsloon bij storingen aan het systeem.
– Reminderservice voor reiniging na 2 jaar, geen verplichtingen.

Eventuele extra opties zijn:
– Vernieuwing roosters/ventielen kan voor 10 euro per stuk, uiteraard worden deze gelijk goed ingeregeld.
– Het oude systeem meenemen en afvoeren kost 5 euro extra.

Meedoen

Schrijf je in en maak gebruik van het collectieve voordeel. Na inschrijving neemt de installateur contact op. Dit kan 15 dagen duren.

Er wordt per telefoon gecontroleerd of de nieuwe box kan worden geplaatst. Er vindt geen inspectie vooraf plaats – dat kan niet voor deze prijs. Je kan ook vragen stellen aan de installateur. Je krijgt daarna een offerte thuis. Als je ingaat op de offerte word je gratis lid van de vereniging voor het lopende jaar (alleen voor Eindhovenaren).

Mocht je nog vragen over deze actie voor 040energie hebben: stel ze hier (gebruik onderwerp ventilatie).

ventilatiebox

    * = verplicht veld

    Opmerking