Stel een energie vraag!!
040energie
routes voor energiebesparing
route 3 | rustig oriënteren

Nadenken en afwegen

een plan voor jouw woning maken

Fam Bakx | Eindhoven - De Roosten

'We hebben nu een stappenplan'

'Wij kochten twee jaar geleden ons huis. We hebben een behoorlijk hoog energiegebruik. Duur en slecht voor het milieu. We willen wel investeren, maar niet ondoordacht. We hebben nu een stappenplan. Wat we anderen willen meegeven? De route die we gevolgd hebben!'


Rustig oriënteren

Jouw woning verbeteren, verduurzamen, jouw energierekening omlaag brengen? Zoek goed uit wat je wilt, wat bij jouw woning past. Neem de tijd om je te oriënteren. Dat kun je zelf doen, je kunt ook hulp van 040energie inschakelen. De route oriënteren is een verkenning voor verduurzaming van jouw woning. Heb je deze route doorlopen dan heb je een plan van aanpak. Je kunt dan verder op een van de andere routes. Hier onze routebeschrijving.

Onderzoek jouw/jullie stijl van verduurzamen

Ben je iemand die de zaken zelf wilt uitzoeken en die zelf de regie wilt houden? Of ben je iemand die hulp zoekt en/of kiest voor ontzorging? En sluit dat aan bij andere leden van jouw huishouding? Kijk eens bij de andere routes en ontdek wat jouw huishouden het meest aanspreekt.

Breng de huidige situatie in kaart

Leer jouw woning kennen. Want alleen dan kun je een goed plan maken. Wat is jouw energiegebruik, wat zijn de kosten daarvoor? Wat is van invloed is op jouw energiegebruik? Denk aan isolatie, beglazing, installatie voor verwarming en ventilatie, naden en kieren. Heb je klachten hebt als tocht of gebrek aan comfort? En, heel belangrijk, Zijn er zaken aan groot onderhoud of vervanging toe?

Energiecoach

Het is best lastig om alles zelf in kaart te brengen. Een energiecoach van 040energie kan je helpen!Jouw wensen en mogelijkheden

Breng helder in beeld wat je zou willen bereiken. Gaat het alleen om een lagere energierekening of wil je ook meer comfort of betere ventilatie? Of wil je jouw woning verbeteren of zelfs uitbouwen? Ook van belang: welke investering in tijd, moeite en geld zou je willen en kunnen doen. Kijk daarbij ook naar de mogelijkheden voor subsidie en leningen.

Verken maatregelen

Als je weet wat je wilt is de vraag: welke maatregelen passen daarbij? Ook in deze fase is inzet van een energiecoach of adviseur voor stappenplanadvies slim. Maar je kunt ook zelf een verkenning doen met bv de verbetercheck van Milieu Centraal.

Verdiep jouw kennis

Verdiep je in de maatregelen die je op het spoor komt. Via de kennisbank kom je snel bij betrouwbare informatie. Zeker aan te bevelen is het volgen van onze informatiebijeenkomsten.

Plan van aanpak

Als je deze stappen doorlopen hebt, kun je voor jezelf een plan van aanpak hebben. Kijk bij het overzicht welke route voor jouw een logisch vervolg is.

Hoe andere huishoudens ............

Graag plaatsen we hier verhalen van huishoudens die deze route doorlopen of doorlopen hebben. Wil je jouw verhaal delen: Laat het ons weten en neem contact op.

Oriënteren vraagt tijd en energie. De familie van der Wielen is er mee bezig en zet stap voor stap. Lees meer


Tips voor jouw oriëntatie

Advies en hulp 040energie

 • energiecoach
 • warmtebeeld
 • stappenplanadvies


Informatiebijeenkomsten 040energie

 • isoleren van een woning
 • verwarmen met een warmtepomp
 • zonnepanelen

040energie kennisbank

 • subsidieregeling ISDE
 • duurzaamheidslening
 • informatie maatregelen en oplossingen


Verbetercheck Milieu Centraal

 • maak online jouw eigen verbeterplan
 • met openbare gegevens van jouw eigen woning, je vult zelf aan
 • globaal inzicht in kosten en besparingDeel dit artikel