040energie en Klimacoaches lokale winnaars Energy Battle

Het team van [sc:040energie] en Klimacoaches is de lokale winnaar van de Energy  Battle geworden. Het team wist in oktober ruim 21% op elektriciteit en 44% op gasverbruik te besparen.

Eindhoven was een van de 10 deelnemende steden aan de Energy Battle van het Klimaatverbond. In elke stad deden 3 teams mee. Team 1 was een gecombineerd team van leden van  [sc:040energie] en Klimacoaches. De andere teams zijn gemeente Eindhoven en een team van bewoners van de wijk Vonderkwartier. Gedurende 3 rondes van elk 4 weken ging elk team aan de slag met energiebesparing. De stad die de hoogste totale energiebesparing (elektriciteit en gas) realiseert, is de winnaar van de Energy Battle.

De deelnemers gaven aan het begin van de ronde hun meterstanden door en kregen gedurende 4 weken een Wattcher in huis die elk moment laat zien hoeveel elektriciteit er in huis werd verbruikt. Daarnaast kregen de deelnemers opdrachten en tips en was er een platform waarop de deelnemers met elkaar konden communiceren en elkaars resultaten konden zien. Aan het eind van de periode van 4 weken gaven de deelnemers weer hun energiestanden door. Deze werden vergeleken met het energieverbruik van 2013. Aan het einde van de ronde werden de Wattchers aan het volgende team doorgegeven.

De Energy Battle begon op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid en eindigde op 6 februari 2015, de Warme Truiendag, de landelijke energiebesparingscampagne. Toen werd bekend welke gemeente de grootste energiebesparing gerealiseerd heeft.

Het team van [sc:040energie ]/KlimaCoaches dat in de eerste ronde aan de beurt was heeft van de 3 Eindhovense teams het meeste bespaard. Met elektriciteitsbesparing is ons team als 5e geëindigd van 10 steden met een besparing van ruim 21%. Bij gas was er voor team 1 een 7e plaats met een besparing van 44%. Dit is mede te danken aan het zachte weer in oktober.

Zie hieronder de uitslag:

Team Gas Elektra
Eindhoven 1 – 040energie/Klimacoaches -44 % -21.5 %
Eindhoven 2 – Vonderkwartier -12.4 % -15.9 %
Eindhoven 3 – Gemeente + 16.3 % -10.2 %
Winnaars: Nijmegen 1 -56.2 % -27.8 %

Voor hun inzet en goede resultaat als beste Eindhovense team kregen de leden van Team 1 een cheque van 200 EUR uitgereikt voor een Energie Scan of LED scan.

Elise-Marie, Ge, Hans, Herbert, Jan, Marijke, Riny, Tiny, Ton, William, goed gedaan!

Ge foto energiebattleSAMSUNG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *