Thema-avond duurzame mobiliteit en elektrisch rijden

Op dinsdag 14 maart houdt een thema-avond over duurzame mobiliteit. Benzine en diesel hebben hun langste tijd gehad en elektrisch rijden is in opkomst. De vraag ‘hoe ziet duurzaam vervoer er in de toekomst uit’ komt als eerste aan bod. Daarna vertellen twee bezitters van een elektrische auto over hun ervaringen.

De gemeente Eindhoven heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. Het aantal inwoners neemt toe en tegelijk moet de CO2-uitstoot fors omlaag. Dat kan niet zonder ook iets te doen aan duurzamer maken van verkeer en transport. Binnen vier jaar wil de gemeente naar 70% elektrisch bus- en taxivervoer en 8000 elektrische auto’s. Sinds dit jaar rijden er een aantal elektrische bussen in Eindhoven. Het is een begin.

161209 Nieuwe bussen klein

Programma

1. Duurzaam rijden: mobiliteit in de toekomst
Samen met Mike Berenos (verkeerskundige en adviseur mobility en transportinnovatie) en Berry de Jong (procesmanager Mobility bij Metropoolregio Eindhoven) gaan we hierover in gesprek.

2. Elektrisch rijden, hoe bevalt dat?
Marnix Vlot en Dominique den Brok, enthousiaste bezitters van een elektrische auto, vertellen hoe dat nu bevalt, elektrisch rijden. Rijdt het lekker, wat kost het, hoe zit het met opladen en hoe ver kom je met een volle accu? Vragen die voor veel automobilisten relevant zijn of zullen worden de komende jaren.

3. Discussie en vragen

Thema-avond Duurzame mobiliteit en elektrisch rijden
de stip routeDinsdag 14 maart, 20-22 uur
(zaal open vanaf 19.30 uur)
Locatie: Clubhuis “de Stip”
Bram Venemanlaan 5 te Eindhoven
(parkeren in garage Fontys Sporthogeschool).
Meld je hier aan: Aanmelden

Sprekers:
Mike Berenos op LinkedIn
Berry de Jong op LinkedIn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *