Veel belangstelling voor warmtepomp in Blixembosch

De informatieavond over warmtepompen in Blixembosch op 11 oktober was drukbezocht. De zaal zat met 90 belangstellenden helemaal vol. heeft Blixembosch geselecteerd als eerste wijk om een wat grootschaliger warmtepompactie uit te gaan voeren.

Direct na afloop van na de informatieavond kwamen de eerste aanvragen voor een quickscan al binnen. Inmiddels zijn er al 15 quickscanaanvragen en lopen er enkele schouwaanvragen. Wellicht komt er nog een tweede informatieavond. Woon je in Blixembosch en wil je deze te zijner tijd bijwonen? Meld je dan via email.

CO2-reductie
De avond had verschillende invalshoeken. Een vertegenwoordiger van de gemeente Eindhoven legde uit dat om de doelstellingen voor CO2-reductie te halen in de komende 33 jaar 100.000 woningen in Eindhoven van een ander verwarmingssysteem voorzien moeten worden. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan, maar vooralsnog is de warmtepomp ook volgens de gemeente een goede optie om gasloos te gaan verwarmen.

Basiskennis
De werkgroep warmtepompen van presenteerde de nodige basiskennis en het stappenplan waarmee zij leden ondersteunt bij de besluitvorming. Een importeur van Panasonic en de installateur waar 040energie mee samenwerkt, gaven aanvullende informatie. Op de foto een mooi voorbeeld van een warmtepomp die geplaatst wordt als een soort dakraam en dus weinig opvalt.

Een warmtepomp koop je niet zomaar. Op de avond werd de nodige informatie gepresenteerd om een beeld te geven welke varianten van warmtepompen er zijn en of een warmtepomp een bruikbare oplossing is voor je huis. Gezien de complexiteit  (welk type warmtepomp is geschikt, wat komt er kijken bij de installatie, hoe zit het met warm water als je met een warmtepomp het huis verwarmt) zijn een gedegen voorbereiding en deskundig advies van groot belang.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *