Berckelbosch op weg naar energieneutraal

gaat bewoners van Berckelbosch-woningen adviseren en begeleiden als ze van het gas af willen.

Sinds 2017 worden in de nieuwbouwwijk Berckelbosch alleen nog woningen zonder gasaansluiting opgeleverd. De woningen uit de eerste bouwfase – maximaal tien jaar oud – hebben nog aardgas, maar zijn wel behoorlijk energiezuinig gebouwd. Verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp is dan in principe goed mogelijk.

Energieneutraal
Het op deze manier upgraden van de oudste woningen is onderdeel van het ‘Berckelbosch Energie Verduurzamingsakkoord’ dat de gemeente, Ballast Nedam, ABN Amro en 040energie op 10 april getekend hebben. Het doel: van Berckelbosch een  energieneutrale wijk maken. De rol van is het begeleiden en adviseren van de eigenaren van deze woningen. Marnix Vlot van : “Als 100% non-profit vereniging zetten we in op betaalbare oplossingen voor de bewoners van Berckelbosch om hun huis te verduurzamen, en waar mogelijk af te koppelen van het gasnet. Ons doel is om dit initiatief een voorbeeld te laten zijn voor verduurzaming van recent gebouwde wijken, niet alleen in Eindhoven maar in heel Nederland.”

Informatie voor woningeigenaren
Tijdens de informatieavond die in juni wordt georganiseerd in het buurthuis van de wijk Berckelbosch kunnen bewoners van de bestaande bouw in de wijk en de omliggende huizenbezitters op één plek alle informatie inwinnen om hun huis te verduurzamen. Er zijn onafhankelijk adviseurs van om per woning te bekijken welke mogelijkheden er zijn om het huis verder te verduurzamen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *