Tammo laat van zich horen

Tammo Wuite stond al eerder op de 040energie website. Nu met twee verhalen over waarom bodemwarmtepompen een erg goed idee zijn voor de warmtetransitie.

biedt soms een podium aan activiteiten die strikt niet bij de activiteiten van de vereniging horen, maar die wel een plaats verdienen. De activiteiten van Tammo Wuite horen hierbij.

Tammo probeert de politiek te bewegen op veel grotere schaal bodemwarmtepompen in te zetten voor het nieuwe verwarmen. Bodemwarmtepompen hebben in het algemeen minder stroom nodig dan lucht-water-warmtepompen. Met name als het buiten koud is en er dus veel verwarmd moet worden. Het resultaat is dat de piek in elektriciteitsgebruik minder hoog is en er dus ook een lagere investering noodzakelijk is in de elektriciteitsnetwerken. Ook is het totale energiegebruik voor verwarming lager..

Er zijn een aantal redenen waarom bodemwarmtepompen niet zo populair zijn. De belangrijkste is dat er boringen moeten plaats vinden die vrij duur zijn (ca. €6000 voor een typisch huis) en er moet ook voldoende ruimte voor zijn. Verder moet de bodem geschikt zijn. Veel mensen kiezen daarom voor lucht-water-warmtepompen: op zich al veel beter dan gas maar het kan dus nog beter.

Als je je verder in de materie wil verdiepen vind je hier beneden de twee verhalen van Tammo. Als je een serieuze bijdrage overweegt aan de inspanning van tammo neem dan contact op met marnix_email: hij zal het contact met Tammo tot stand brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *