Van het gas af vanaf nu gratis

Al eerder berichten we dat mensen die van het gas af wilden tegen kosten aan liepen en dat dit snel zou gaan veranderen. Vanaf nu is het gratis om je af te sluiten van het gas bij Enexis (het netwerkbedrijf van Eindhoven).

Vanaf nu is afsluiten van het gas gratis bij Enexis. Je  aansluiting wordt wel helemaal verwijderd. Dat is wellicht nogal rigoureus, je loopt tegen kosten aan als je je aansluiting weer terug wil.

Als je nog even wil wachten kan je voor een periode van maximaal 12 maanden tijdelijk laten afsluiten.

Je laatste alternatief is gewoon doorbetalen voor het hebben van een aansluiting: dat kost 182 euro per jaar. Je opnieuw laten aansluiten kost 998 euro.

Achtergrond

Het lijkt wat raar dat je hele aansluiting verwijderd moet worden als je niet meer voor je gasaansluiting wil betalen. Netwerk bedrijven stellen dat dit nodig is voor de veiligheid. De kritiek is dat het heel duur is individuele gasaansluitingen te verwijderen en de risico’s van het een paar jaar laten zitten van die aansluiting erg beperkt is (niet anders dan normaal).  Het lijkt een drogreden om maximale kosten in rekening te kunnen brengen (in dit geval niet bij diegene die afsluit maar de kosten worden over alle andere gasaansluitingen omgeslagen).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *