Warmtepomp? Vraag het de energiecoach

Een warmtepomp koop je niet zomaar; je huis moet er geschikt voor zijn. Daarom biedt 040energie de quickscan, met een uitgebreide vragenlijst.  Wie kan je daarbij beter helpen dan de energiecoach?

Op 24 september was er weer een informatieavond over warmtepompen, dit keer in Gestel. Er waren een kleine 50 belangstellenden en er hebben zich weer een paar mensen aangemeld voor de warmtepompactie. Zij krijgen om te beginnen een quickscan aangeboden.

Energiecoach kijkt mee
De quickscan geeft een ruwe indicatie van de haalbaarheid van een warmtepomp. ‘Ik wil een warmtepomp’ of ‘ik wil van het gas af’ is een nobel streven, maar is het handig en verstandig? Voor de quickscan moet je eerst een vragenlijst invullen. Dat kan soms best lastig zijn. En hier komt de energiecoach in beeld: een vrijwilliger van 040energie die tijdens een huisbezoek komt meekijken als je een quickscan hebt aangevraagd. Soms wordt tijdens dit bezoek al duidelijk dat eerst maar eens goed gaan isoleren het meest voor de hand ligt. Een quickscan is dan niet meer nodig.

Vragenlijst
Als je huis op het eerste gezicht geschikt is, helpt de energiecoach met het invullen van de vragenlijst voor de quickscan. Zo maken we het makkelijker voor de geïnteresseerde woningeigenaar én we beperken het werk voor de warmtepompvrijwilligers achter de schermen.

Na de quickscan
Als uit de quickscan volgt dat een warmtepomp op dit moment nog geen goed idee is, kan de energiecoach je een goed vertrekpunt bieden om verder te gaan richting een goed geïsoleerd huis met een lager gasverbruik.

Als blijkt dat je huis geschikt is, kun je zelf een offerte vragen bij de installateur waar wij mee samenwerken of een ander bedrijf naar keuze. In de uitgewerkte quickscan (met kostenschatting) staat alle info die je daarvoor nodig hebt. De installateur komt langs en maakt een offerte.

Volgende informatieavond over warmtepompen
Op maandag 21 oktober is de volgende informatieavond in De Inloop aan de Josef Israëlslaan in Tongelre (Berckelbosch). Er is nog plaats; meld je hier aan als je erbij wilt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *