Warmtepompavonden beginners én gevorderden

Na de zomervakantie zijn er twee avonden over warmtepompen. Eén voor wie de basisprincipes al kent en meer de diepte in wil gaan, de tweede voor wie nog niet veel van warmtepompen weet maar wel geïnteresseerd is in de praktische toepassing ervan.

Algemene informatieavond
Om met de tweede avond te beginnen: op dinsdag 9 oktober is er – voor de vierde keer alweer – een algemene informatieavond over warmtepompen in Dorpshuis Acht, Lekstraat 4, 5626 BD Eindhoven vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Kijk hier voor de infoflyer van de vorige infoavond. Wil je komen? Meld je aan via de aanmeldpagina.

Verwarmen in de toekomst: warmtepompen, gasloos, techniek, tips&tricks
Het bovenstaande vat de inhoud van de thema-avond voor ‘gevorderden’ wel samen. Warmtepompen zijn een belangrijk onderdeel hiervan. Ben je al bekend met het basisprincipe van een warmtepomp, maar wil je wat meer verdieping en context, dan is deze thema-avond iets voor jou. Bijvoorbeeld:
– Hoe vind je de beste instellingen om je warmtepomp optimaal te laten werken?
– Wat is ervoor nodig om helemaal van het gas af te gaan: hoe ziet de installatie eruit (denk aan lagetemperatuurafgiftesysteem, buffervat, warmwatervoorziening) en hoe wordt die gedimensioneerd?
– Hoe combineer je een warmtepomp optimaal met een (zonne)boiler of zonnepanelen?
– Hoe werkt de warmwatervoorziening met een warmtepomp?
– Wat mag je aan besparing verwachten, wat is de COP van een warmtepomp?
– Hoe kies je de beste stooklijn?
– Hoe ziet de warmtepomp van de toekomst eruit, wat mogen we de komende jaren aan ontwikkelingen verwachten?
En natuurlijk is er alle ruimte voor je eigen vragen.

Sprekers
De werkgroep warmtepompen heeft twee deskundigen uitgenodigd. De eerste is Ron Machielsen, adviseur duurzame energie Techneco. Techneco is een vooraanstaand ontwikkelaar, producent en installateur van warmtepompen met 23 jaar ervaring, o.a. bekend van de hybride Elga. De tweede spreker is André Nuijten, accountmanager bij Jaga. Dit bedrijf is al 50 jaar actief met innovaties op verwarmingsgebied, o.a. met afgiftesystemen voor lagetemperatuurverwarming.

Deze avond vindt plaats op dinsdag 18 september in Wijkgebouw Blixems, Ouverture 2, 5629 PV Eindhoven vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Graag even aanmelden onder ‘Warmtepompen voor gevorderden’ als je wilt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *