Cv-ketel op leeftijd? Kijk vooruit

Gaat de leeftijd van je cv richting 15 jaar, dan komt het einde van de levensduur in zicht. Laat je niet verrassen en zorg dat je een plan hebt.

Kort huren van een ketel kan een alternatief zijn voor kopen. Dat kan handig zijn om een kortere tijd te overbruggen. Er zijn nu huuropties met een contracttermijn van één jaar en daarna een opzegtermijn van een maand. Dan is huren ineens interessant voor degenen die bezig zijn om op korte termijn over te stappen naar een warmtepomp. Installateur Feenstra biedt deze mogelijkheid voor € 39 per maand. Tegen die prijs moet je huurperiode korter zijn dan drie jaar, anders ben je duurder uit dan met kopen. Ook de Consumentenbond biedt via het CV-ketelcollectief meerdere mogelijkheden voor als je van het gas af wilt. Ook voor koop. Uitgangspunt is dat er ketels worden geleverd die goed uit de test komen.

Kort huren kan ook interessant als je van plan bent binnenkort je huis te verkopen.

Kleine lettertjes
In huurcontracten zijn er geen standaarden. Let in alle gevallen goed op de kleine lettertjes. Bij de meest gebruikelijke vorm van huren kun je het contract alleen verbreken tegen hoge kosten.

Er wordt ook gesproken over de aanleg van warmtenetten. De termijn waarop dat gaat plaatsvinden in Eindhoven is erg onduidelijk: waarschijnlijk duurt het nog lang of ze komen er niet – tenzij je er al brieven over ontvangen hebt. Laat je daar anders niet door leiden bij het maken van je plannen.

Energiecoach helpt
Heb je nog geen idee hoe het verdergaat na je huidige cv-ketel? Vraag dan via de website van 040energie een huisbezoek van de energiecoaches aan. Deze service is gratis voor leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *