Buurtenchallenge: 040energie en Hanevoet succesvol

Vier wijken gingen – samen met een organisatie of bedrijf als coach – de ‘buurtenchallenge’ van de gemeente aan: welke wijk bespaart de meeste CO2-uitstoot? 040energie coachte de wijk Hanevoet. 

Op 10 oktober – de Dag van de Duurzaamheid – was de prijsuitreiking van de gemeente: een buurtfeest. Die prijs ging naar de buurt met de grootste CO2-besparing: ’t Ven in Strijp. Hanevoet werd nipt tweede. 040energie eindigde als coach op de eerste plaats: de actie in Hanevoet had het hoogste aantal deelnemers, die bovendien het hoogste ‘rapportcijfer’ aan 040energie gaven.

Energiecampagne
In deze wijk wonen al veel 040energie-leden die de afgelopen jaren zonnepanelen hebben aangeschaft via onze actie. Tijdens de energiecampagne kwamen er nog eens zes huizen met zonnepanelen bij. Vijftien huishoudens kregen een individueel energieadvies. 31 kruipruimtes worden binnenkort voorzien van een laag isolatiekorrels. De buurtvrijwilligers en 040energie onderzoeken nu of de betonnen gevelplaten van de huizen geïsoleerd kunnen worden. Zijgevels van eindwoningen vragen ook aandacht. Een warmtebeeldcamera zou hier in beeld kunnen brengen hoe het met de isolatie is.

De opgedane ervaringen in Hanevoet hopen we in de toekomst ook in andere wijken te kunnen inzetten. Samenwerken met bewoners uit de wijk zelf blijkt een vruchtbare aanpak.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *