Grootouders voor het klimaat

Philip Beekman heeft twee kleinkinderen en is actief -lid. Als grootvader maakt hij zich zorgen over de opwarming van de aarde, de verandering van ons klimaat: in wat voor wereld leven zijn kleinkinderen, later als hij er niet meer is? Zo raakte hij betrokken bij de oprichting van Grootouders voor het klimaat

opa philipGrootouders voor het klimaat is opgezet door bezorgde grootouders, onder wie Philip, in samenwerking met Urgenda. Het doel is de politiek ervan te doordringen dat er een krachtig en breed gedragen klimaatbeleid moet komen. Niet voor ons, maar voor de latere generaties die de gevolgen van onze tijd (denk aan de gigantisch toegenomen CO2-uitstoot) zullen ondervinden als wij er niet meer zijn.

Oproep aan de politiek
Een eerste stap is het aanbieden van een oproep aan de politiek op 19 januari in Den Haag. Liefst in aanwezigheid van heel veel grootouders!

We weten dat veel van onze leden tot de generatie behoren die zich in het bovenstaande herkent. Ben jij opa of oma en ga je mee naar Den Haag om als bezorgde grootouder je stem te laten horen? Laat dat even weten aan Philip: email. Nog nooit gedemonstreerd? Geeft niets, ook voor Philip is het de eerste keer! Ook als je alleen je steun wilt betuigen of wilt laten weten wat jou het meest bezighoudt, ben je welkom. Dat kan nu al via Philips mailadres en binnenkort ook via de website . Je kunt nog iets doen: vraag de grootouders in je familie- en vriendenkring om mee te doen met Grootouders voor het klimaat.

Philip: “Laten we duidelijk maken dat het klimaatprobleem geen onderwerp van partijpolitiek mag worden, maar een onderwerp is van nationaal en wereldbelang. En een probleem waar Nederland in de kopgroep aan moet werken.”

1 thought on “Grootouders voor het klimaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *