Rob is blij met zijn hybride warmtepomp

Rob van Kordelaar was de eerste deelnemer aan de eerste zonnepanelenactie van 040energie én de eerste deelnemer aan de warmtepompactie. Zijn warmtepomp is inmiddels een jaar in gebruik.

Rob vertelt: “Ik heb nu ruim een jaar warmtepomp en het gaat fantastisch! Mijn idee was een bijdrage aan het milieu te leveren door vermindering gasverbruik en vermindering CO2-uitstoot door plaatsing van een warmtepompinstallatie, die ik ook nog van elektriciteit kon voorzien met mijn zonnepanelen.

Op 6 februari 2017 heb ik een quickscan aangevraagd. Vijf dagen later had ik het quickscanrapport van de werkgroep warmtepompen al binnen. Op grond daarvan heb ik een schouw laten doen en toen kreeg ik een offerte met 2 opties. Na nog verder te hebben gepraat met de installateur heb ik ervoor gekozen om mijn bestaande Nefit cv-ketel (die al 14 jaar oud was) te vervangen door een hybride opstelling: een cv-ketel van Intergas met een 5 kW warmtepomp van Daikin. Investering (na aftrek van subsidie voor de warmtepomp) was € 4050 euro. Op 8 juni heb ik de keuze gemaakt en een week later zijn de ketel en de warmtepomp al geïnstalleerd.

Het resultaat? Ik heb nu een heel jaar die warmtepomp en mijn gasverbruik is met 997 m3 verminderd ten opzichte van het vorige jaar! Wel is mijn elektraverbruik met 1046 kWh omhooggegaan. Met een gasprijs van € 0,613 per m3 en een elektriciteitsprijs van € 0,2025 per kWh is het resultaat een besparing van € 400 per jaar.

Zo gerekend heb ik mijn complete installatie in ca. 10 jaar terugverdiend. Maar eigenlijk was mijn ketel toch al aan vervanging toe. Als ik die ketel buiten beschouwing laat, is de terugverdientijd van de warmtepomp zelfs maar 5,5 jaar!”

In het najaar zijn er weer informatieavonden van de werkgroep warmtepompen. Een voor wie er nog (bijna) niets van weet en daarnaast nog een thema-avond voor mensen die wat meer de diepte in willen gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *