Veel belangstelling voor warmtescan

De warmtescanactie wordt deze winter voortgezet. Ruim 140 leden hebben zich de afgelopen tijd aangemeld om warmtebeelden van hun huis te laten maken door onze vrijwilligers. 

Een team van 14 vrijwilligers (op een warmtefoto ziet dat er zo uit) gaat dit jaar namens de scans uitvoeren. De vereniging heeft hiervoor vier warmtebeeldcamera’s aangeschaft. Daarnaast bezitten een aantal vrijwilligers zelf een geschikte camera.

Voortgang
Wie zich heeft aangemeld kan binnenkort een telefoontje verwachten voor het maken van een afspraak. Er zijn heel veel aanmeldingen, dus het kan even duren. Het wordt wel een uitdaging om dit te gaan volbrengen met de beschikbare vrijwilligers. Nu nog een scan aanvragen voor deze winter is dan ook niet meer mogelijk.

Winter
Omdat het warmteverlies het beste zichtbaar is bij een groot verschil tussen binnen- en buitentemperatuur, is de winter het beste warmtescanseizoen. Ieder huis verliest warmte, maar niet overal evenveel. Met de  warmtebeeldcamera wordt zichtbaar op welke plekken een huis de meeste warmte verliest. Soms is dat de bevestiging van een vermoeden, soms een echte eyeopener. In beide gevallen geldt: als je ziet waar warmte verloren gaat, kun je er iets aan doen! Bijvoorbeeld kieren dichten, een brievenbusborstel aanbrengen of plannen maken voor betere isolatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *