Verslag Energieneutraal wonen, het kan! op 25-11-2014

In een ‘avondvullend programma’ hebben twee huiseigenaren circa 50 aanwezigen uitvoerig geïnformeerd over de realisatie van hun wens om te komen tot een huis waarin geheel energieneutraal gewoond wordt. Zowel het bouwen van een nieuwbouwwoning als het ‘ombouwen’ van een bestaande woning zijn uitvoerig besproken aan de hand van hun praktijkervaringen. Van ledlamp tot warmtepompinstallatie, van bouwtekening tot de woonbeleving nadat de woning in gebruik is genomen. Zeer veel is op aansprekende wijze aan de orde gekomen.

SAMSUNG

Twee grote uitdagingen van huiseigenaren zijn gerealiseerd en alle aanwezigen in de zaal zijn geïnspireerd om verdere stappen te zetten, Energieneutraal wonen, het kan echt!

Mogelijk wordt aan dit thema een vervolg gegeven om daadwerkelijk een beginnend project van één van de aanwezigen met belangstellenden en de sprekers te gaan doornemen en bij de realisatie te volgen. Het mag ook uw project zijn!

In 2015 zullen naar verwachting vier thema-avonden door 040energie worden ingericht.  Daarnaast kent de vereniging een aantal initiatieven om samen met bewoners  actief te werken aan een duurzaam en energieneutraal Eindhoven.

De presentaties zijn hier te downloaden: 20141125 Energieneutraal Totaal

[sc:040energie]

Philip Beekman,

Gé de Jong 0402178804

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *