Warmtepompactie Achtse Barrier en Acht

Na de eerste ronde in Blixembosch vorig jaar wordt de warmtepompactie in 2018 uitgebreid naar andere wijken. Om te beginnen de Achtse Barrier en Acht.

Er zijn twee informatieavonden. De eerste avond wordt op 20 maart gehouden in Zaal Cantershoef. Aanmelden kan niet meer, want de belangstelling was overweldigend. Voor de tweede avond in Acht op dinsdag 29 mei kun je je nog wel aanmelden. Wil je eerst meer lezen over warmtepompen? Begin hier.

Flyer
Koopwoningen in de Achtse Barrier hebben een flyer met onderstaande uitnodiging in de brievenbus gekregen. Eenzelfde flyer wordt verspreid in Acht.

Beste stadgenoot,

Wist je dit al? Aardgas verdwijnt langzamerhand als warmtebron, ook in onze huizen. Warmtepompen hebben de toekomst! De meeste huizen in Eindhoven worden anno 2018 verwarmd met een combiketel op aardgas, die ook voor het warm water zorgt. Daar komt een eind aan. Gasverwarming zal duurder worden dan elektrisch verwarmen. De elektrische warmtepomp kan de taak van de combiketel overnemen. Warmtepompen dragen bij aan het streven van de gemeente Eindhoven om rond 2030 de CO­2-uitstoot tot minder dan de helft terug te brengen.

Informatieavond
– Wil je weten hoe het zit met de toekomstige verwarming van jouw huis, liefst voor je aan je volgende cv-ketel toe bent?
– Kijk je graag vooruit en wil je goed geïnformeerd zijn over warmtepompen?
– Wil je meer horen over het streven van de gemeente om energieneutraal te worden en over aanschaf van een warmtepomp met een energiebesparingslening van de gemeente?

Kom dan naar de informatieavond in Cantershoef, georganiseerd door vrijwilligers van [sc:040energie] in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Deze avond biedt een eerste oriëntatie op het gebied van warmtepompen. Je hoeft er geen voorkennis voor te hebben.

Waarom een warmtepomp?
– Een warmtepomp verbruikt minder energie dan een cv-ketel. Je verbruikt meer elektriciteit, maar veel minder gas. Of zelfs helemaal geen gas meer.
– Je totale energiekosten worden lager. Dat merk je direct in je maandelijkse voorschot. Is jouw huis geschikt, dan verdient de investering zichzelf terug, soms zelfs al binnen 10 jaar.
– De CO2-uitstoot gaat fors omlaag. Goed voor een schonere wereld voor onze kinderen.
– De overheid geeft subsidie op de aanschaf van een warmtepomp.

Wat doet [sc:040energie] voor huiseigenaren die een warmtepomp overwegen?
– Tijdens de informatieavond en via de website krijg je uitleg over verschillende soorten warmtepompen, de kosten, de subsidie en de energiebesparingslening.
– Onze vrijwilligers kunnen je met een helder stappenplan begeleiden bij het aankoopproces. [sc:040energie] levert zelf geen warmtepompen en is niet commercieel.

Informatieavond Dorpshuis Acht
Je kunt je hier aanmelden voor de informatieavond op 29 mei om 20.00 uur in Dorpshuis Acht, Lekstraat 4, 5626 BD Eindhoven. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. De ruimte is beperkt en de belangstelling is groot. Meld je dus snel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *