Energiecoaches zoeken leveranciers

In de loop van 2019 start een groep energiecoaches met huisbezoeken bij leden. Om goede aanbevelingen te kunnen doen over leveranciers van isolatie en andere energiemaatregelen rond het huis, vragen ze jouw hulp: deel jouw ervaring!

In november hebben de kandidaat-energiecoaches een opleiding gevolgd van Hoom. Allerlei energiemaatregelen zijn bekeken. We gaan in de loop van 2019 aan de slag om bij leden van thuis energiecoaching-gesprekken te doen. De coach kan aanbevelingen doen voor verbeteringen aan een huis, bijvoorbeeld dakisolatie of een een zonneboiler. Een belangrijke vraag daarbij is: welke leverancier of installateur kun je het best benaderen voor een offerte?

Vrijwilligers
Alle energiecoaches zijn vrijwilligers. Het doel van de coaching is om de bewoner op het spoor te zetten van mogelijke verbeteringen. Je krijgt géén compleet doorgerekend adviesrapport met alles erop en eraan. Wil je een diepgaander onderzoek, dan kun je – afhankelijk van je situatie en je wensen – een professional inhuren voor gericht advies. Bijvoorbeeld een gecertificeerde EPA-adviseur of een architect. Voor zonnepanelen of een warmtepomp kun je een schouw aanvragen bij .

Ervaringen delen
De coaches willen graag je ervaringen met leveranciers en installateurs gebruiken om tot een goede aanbeveling te komen. Heb je ervaringen (goed of slecht!) die je wilt delen (incl. naam leverancier), vul dan de enquête in. De totale enquête kost zo’n 10-15 minuten, maar als het gaat om slechts 1 of 2 maatregelen ben je er een stuk sneller doorheen. Je naam wordt niet aan de leverancier teruggekoppeld; het gaat om de ervaring. Alvast bedankt voor je medewerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *