Gemeente verwijst naar 040energie

In het laatste gemeentekader in Groot Eindhoven verwijst de gemeente naar vereniging 040energie voor energiebesparing en verduurzaming van het huis. En het huis van een van onze actiefste leden heeft het Eindhovens Dagblad gehaald.

Klik om te vergroten.

We zijn trots met deze vermelding. Veel vrijwilligers zetten zich in hun vrije tijd kosteloos in voor 040energie. Dit is een enorme pluim voor hun inzet en vele uren.

Sinds 2015 steunt de gemeente Eindhoven vereniging 040energie door een deel van de kosten van onze acties voor hun rekening te nemen. Op dit moment werkt 040energie nauw samen met de gemeente Eindhoven om een nieuwe subsidiestroom te gebruiken (RRE) om nog veel meer energiebespaaracties in Eindhoven te kunnen opzetten. Daarover binnenkort meer.

 

Klik om te vergroten

En wat ook erg leuk is is dat de verduurzaming van het huis van een van onze actiefste leden het Eindhovens Dagblad heeft gehaald. Het huis is al vijf jaar helemaal van het gas af!  Het is voorzien van 2 zeer zuinige lucht-luchtwarmtepompen (ook wel airco’s genoemd) en enkele infraroodpanelen voor de verwarming. Er is veel geïsoleerd (op een praktische manier), er is een ventilatiewarmtepompboiler voor het warme water en 18 zonnepanelen voorzien in nagenoeg alle elektriciteitsbehoefte, inclusief de warmtepompen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *