Hectiek bij 040energie

Door de verhoging van de energieprijzen loopt het inmiddels storm bij 040energie. Iedereen wil energie besparen. Ook bij leveranciers is het heel druk. Wat te doen?

Het aantal aanvragen voor zonnepanelen adviezen is verdrievoudigd, voor warmtepomp adviezen verviervoudigd en voor stappenplan-adviezen vervijfvoudigd. We kunnen niet op een makkelijke manier de adviescapaciteit vergroten – maar we doen wat we kunnen. Als we wachttijden erg lang worden (meer dan 1,5 maand) zullen we het vermelden bij de aanvraag-formulieren.

De energieadviezen van de energiecoaches zijn nog wel vrij makkelijk te boeken. De wachtlijst was leeg nadat het werk stil gelegen had door Covid, We zijn sinds september weer opgestart. Je kunt gegevens van je huis invullen in “Hoom-dossier” en twee opgeleide vrijwilliger (coaches) komen op bezoek om te kijken of er zaken te verbeteren zijn aan je huis. Het vergt wel enige zelf-werkzaamheid. Maar het kan erg helpen als je je aan het oriënteren bent over wat je zou kunnen doen aan je huis of als je wat specifieke zaken met twee experts ter plekke zou willen bespreken. Je kunt een energieadvies hier aanvragen; de kosten zijn 10 euro.

Verder: ons hele aanbod van zonnepanelen, verschillende isolatie maatregelen (dak, spouwmuur, vloer en glas), kozijnen en ventilatie is beschikbaar met verenigingskorting. Heb begrip voor de grote drukte bij de leveranciers. Mocht je binnen 2 à 3 weken nog niks gehoord hebben na een aanvraag laat het ons dan even weten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *