Energiecoach aan huis, hoe bevalt dat?

Theo en Loes wonen in de Achtse Barrier in een huis van 1979. Samen met de energiecoaches bekeken ze hoe ze hun huis comfortabeler en energiezuiniger konden maken. Theo en Loes zijn lid geworden nadat een vriend interessante informatie over energiebesparing via had gekregen. Ze hebben zich aangemeld voor onze energiecoaches via de nieuwsbrief. De energiecoachactie paste erg goed bij hun wens de mogelijke energiebesparende maatregelen eens met onafhankelijke adviseurs te bespreken.

Theo en Loes voor het raam dat vervangen wordt

Stroomverbruik
Loes heeft het Hoomdossier – met gegevens over de woning -ingevuld. Energiecoaches Theo en Robert hebben het Hoomdossier met hen doorgenomen. “De coaches hebben heel goed geluisterd naar wat voor ons belangrijk was. Veel maatregelen zijn voor ons niet interessant omdat we al een dagje ouder zijn”, aldus Theo en Loes. “En we hebben ook al zelf veel zaken gedaan, stap voor stap.” Zo hadden ze al een laag gasverbruik van ca. 850 m3 per jaar, maar het elektriciteitsverbruik was erg hoog. Alle lampen zijn al led en alle grote apparaten zijn A++-label of beter. Uiteindelijk bleek het hoge elektriciteitsverbruik te liggen aan de elektrische vloerverwarming in de badkamer. Nadat die anders is ingesteld, is het elektriciteitsverbruik een stuk teruggelopen.

Wooncomfort
Theo en Loes hadden zelf aan een zonneboiler gedacht, maar dit was volgens de energiecoaches in hun situatie niet rendabel. Samen is bekeken wat snel effect zou hebben op het wooncomfort. Dat werd het vervangen van een tweetal ramen met roosters in de keuken, zodat deze niet meer voor een koude luchtstroom zorgen. De coaches hebben ook bekeken of spouwmuurisolatie mogelijk was, maar het huis heeft relatief weinig spouwmuur door het grote aandeel houtwerk aan de gevel. “Door onze ideeën met de coaches te bespreken hebben we deze wat kunnen bijstellen en hierdoor kunnen we betere beslissingen nemen”, besluit Theo.

Gratis voor leden
Wil je ook bezoek krijgen van de energiecoaches van ? Schrijf je dan in op de website. Het huisbezoek is gratis voor leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *