Kozijnenleverancier geselecteerd

Uit onze recente enquête onder leden bleek dat er veel behoefte was aan een door 040energie geselecteerde leverancier van kozijnen. Er is de afgelopen tijd flink rond gekeken met name door bestuurslid Lugo Raaijmakers. Hieronder een verhaal van de nieuwe leverancier met een door hunzelf bijgedragen verhaal over hun bedrijf en product. Klik hier voor de: kozijnen-actie pagina.

Ramenfabriek op ’t Hoog

klik om te vergroten

Ramenfabriek op ’t Hoog levert met een team van meer dan 90 specialisten al sinds 1986 kunststof kozijnen van topkwaliteit. Van advies op maat in één van de drie showrooms, tot fabricage in eigen fabriek en montage door heel Nederland. Zo ben je verzekerd van kozijnen op ’t hoogste niveau! Vakmanschap, toewijding en zekerheid zijn vanaf de oprichting de pijlers van de Ramenfabriek en dat zijn ze nog steeds. Ook vandaag de dag blijft dit voor het Moergestels familiebedrijf het essentiële uitgangspunt. De ontwikkelingen gingen de afgelopen decennia hard en Ramenfabriek Op ‘t Hoog heeft een rol gehad in een flink aantal van die innovaties. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de rechte verbindingen en nerfstructuren, die kunststof kozijnen die typische houtlook geven.

Kwaliteit en Keurmerken

Kunststof kozijnen kunnen meer dan 60 jaar meegaan. De levensduur van kunststof kozijnen is echter wel afhankelijk van de kwaliteit van de kozijnen. Wanneer u besluit om te investeren in kunststof kozijnen, dient u dus op te letten dat u kozijnen van goede kwaliteit kiest. De kwaliteit van kozijnen is goed in te schatten door naar keurmerken te kijken. Er zijn verschillende kwaliteitskeurmerken, waarvan VKG, PKVW en KOMO de bekendste zijn. Hebben de kunststof kozijnen van uw keuze de juiste keurmerken, dan bent u verzekerd van goede kwaliteit en garantie. Ramenfabriek Op ‘t Hoog kozijnen beschikken moeiteloos over deze keurmerken.

Isolatie en Milieu

klik om te vergroten

Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie dan een slecht geïsoleerd huis. Kunststof kozijnen dragen bij aan de isolatie van een huis, omdat ze beter isoleren dan houten en aluminium kozijnen. Dat is niet alleen fijn voor je energierekening, maar komt ook het milieu ten goede omdat er minder gas verbruikt wordt, en daardoor minder CO2 wordt uitgestoten. Hoe lager de U-waarde van kozijnen, hoe beter de isolatiewaarde. De U-waarde van een kunststof kozijn met drievoudig HR glas is 1,0 en dus uitstekend isolerend!

Levensduur en  Recyclebaarheid

Daarnaast zijn kunststof kozijnen opgenomen in het pakket duurzaam bouwen op basis van de uitstekende milieutechnische aspecten. Bij de profielen wordt er geen lood meer als stabilisator gebruikt maar calcium-zink, hierdoor zijn de profielen niet milieubelastend. Tevens verhoogt deze toevoeging de krasvastheid, weersbestendigheid en levensduur van de kozijnen. Dankzij de steeds schonere productie en het goede recyclesysteem worden kunststof kozijnen steeds duurzamer. Houten kozijnen hebben veel onderhoud nodig, en ook de producten hiervoor hebben invloed op het milieu. Door recycling gaan de kunststof kozijnen na de lange levensduur en na het hersmelten, gewoon weer als een nieuw kunststof kozijn in een nieuw huis.

Duurzaamheid

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat kunststof kozijnen voor verschillende woningtypen op korte termijn niet duurder en op lange termijn veel goedkoper zijn dan houten of metalen kozijnen. Het verschil schuilt vooral in de kosten van onderhoud. De uitkomsten liegen er niet om. Duidelijk blijkt dat bij de keuze voor een kozijn moet worden uitgegaan van de totale exploitatiekosten. Op basis van de aanschaf liggen de prijzen dicht bij elkaar. Met overigens nog steeds een klein voordeel voor kunststof. Maar gerekend over dertig jaar, een heel normale levensduur voor kozijnen en de gebruikelijke looptijd van een hypotheek, wordt de invloed van terugkerende onderhoudskosten ineens een factor van belang. En dan krijgen we ook zicht op de werkelijke prijsverschillen. Dat komt doordat kunststof kozijnen over al die dertig jaren nauwelijks onderhoud nodig hebben, in tegenstelling tot hout. Uitgaande van het prijspeil mei 2020 blijken de totale exploitatiekosten per vierkante meter kozijn bij kunststof gemiddeld 35 tot zelfs 40% lager te liggen dan bij geverfd of gebeitst hout.

Onderhoud

klik om te vergroten

Kunststof staat er om bekend dat het weinig onderhoud nodig heeft. En dit is ook zo, vooral als je het vergelijkt met hout dat regelmatig geschuurd en opnieuw geverfd moet worden. Het mooie van kunststof kozijnen is dus dat ze bijna volledig onderhoudsvrij zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat je ze niet hoeft schoon te houden. Meestal is het voldoende om de kozijnen af te nemen met een lauw warm sopje en een zachte doek. Een degelijk en tijdig onderhoud uitvoeren aan je kozijnen is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van de kozijnen, het zal er ook voor zorgen dat deze een langere levensduur krijgen.

Prijzen

De prijs van kozijnen wordt door veel verschillende factoren beïnvloed, zoals bijvoorbeeld het
formaat van kozijnen, het soort raam (vast of draai-kiep bijvoorbeeld) en de kwaliteit van het glas. Maar ook de kleur, accessoires, beslag of verbinding kunnen een enorm verschil geven in de prijs. Om je snel een goede indicatie te geven van de kosten heeft Ramenfabriek Op ’t Hoog een handige en kosteloze online offerte-tool ontwikkeld.

Met dit offertesysteem heb je de keuze uit meer dan 2500 verschillende maatwerk producten. Naast deze producten zijn er vele mogelijkheden in kunststof kozijnvormen, hoekverbindingen, kleuren en accessoires. De kozijnen alleen geleverd of liever ook gemonteerd hebben? Geen probleem! Begin uw aanvraag hieronder, vul uw gegevens in en ontvang de kozijnprijzen, met of zonder montage binnen 1 werkdag in uw mailbox.

Hoe kun je een aanvraag doen en 040energie korting krijgen?

Ga naar de actie pagina voor kozijnen.

1 gedachte op “Kozijnenleverancier geselecteerd

  1. Linda den Otter

    Ik heb OPtHoog al 4 keer in huis gehad om mijn kozijnen te vervangen; raamkozijnen, tuimelramen, draai-kiepdeuren. Afgelopen week was de vierde keer om een kozijn in mijn praktijkruimte te vervangen. Ze werken netjes en komen afspraken goed na er is een goede communicatie. Zelfs mijn trekband-rolluik is weer netjes teruggeplaatst.
    Dus wat mij betreft een betrouwbaar en aan te raden bedrijf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.