Energieadvies

Energieadvies aan huis

Als je je huis wilt verduurzamen, zijn er voorlopig nog maar weinig standaardoplossingen. Bij 040energie helpen we je daarom graag. Met energieadvies aan huis. Dit wordt gegeven door vrijwilligers die zijn opgeleid tot energiecoaches.

 

Het energiecoachteam begin 2019. Inmiddels is het alweer gegroeid

Wat levert het je op?

Bij een energieadvies aan huis komt er een energiecoach van 040energie bij je thuis. Samen kijken jullie naar je energieverbruik, wensen en mogelijkheden. Je neemt de stappen door om te verduurzamen en zet ze in een goede volgorde.

Isoleren krijgt voorrang. Want energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet te verduurzamen.

Van kleine tot grote maatregelen

Weinig ingrijpende maatregelen met een korte terugverdientijd, zoals vloerisolatie of zonnepanelen, kunnen sneller worden uitgevoerd dan bijvoorbeeld de aanleg van een lage-temperatuur verwarmingssysteem. Daarvoor wacht je liever op een natuurlijk moment, zoals groot onderhoud of de aankoop van een ander huis.

Voor zonnepanelen en warmtepompen heeft speciale acties.

Energierapport

Na het bezoek van de energiecoach ontvang je een eenvoudig energierapport. Hierin wordt met zoveel mogelijk factoren rekening gehouden.

Dit rapport vervangt niet een professioneel advies dat nodig is om een verduurzamingsmaatregel te laten uitvoeren. Het helpt je wel om een meer gelijkwaardige gesprekspartner te zijn in een offertegesprek met de voor jou meest geschikte aannemer of installateur.

 

Energieadvies aanvragen

Ga naar advies om energieadvies van een coach aan te vragen.

 

Corona update
Momenteel komen de energiecoaches niet aan huis. Je kunt ze echter wel gratis om advies vragen via het Bespaarloket. Je krijgt per e-mail of telefonisch antwoord. Net wat jij wilt.

 

Zelf energiecoach worden?

Heb je iets met verduurzamen en vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers mensen advies te geven over energiebesparing? Kijk dan op word energiecoach