Energiecampagne Hanevoet

Actueel: Energiemarkt in ’t Slot, 16 september 19.30-22.00 uur

 • Energiecampagne Hanevoet wordt voortgezet. Dit is een samenwerking van 040energie en een groepje buurtbewoners,  gericht op de huizen met ‘kiezelplaten’. Doel: zo veel mogelijk woningeigenaren helpen hun energieverbruik te verminderen en hun huis klaar te maken voor een (gasloze) toekomst.
 • Voor najaar 2019 staat er een hervatting van de actie kruipruimte-isolatie op het programma en er is een nieuwe actie opgezet: het isoleren van de borstwering (de kiezelplaten over de hele breedte van de huizen). Daarnaast is er een doorlopend aanbod,  zie hieronder.
 • Op maandag 16 september vieren we onze tweede plaats in de Buurtenchallenge van vorig jaar* met een energiemarkt met een gezellig tintje in ’t Slot. Alle eigenaren van een ‘kiezelplaatwoning’ zijn uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Op de energiemarkt vind je veel informatie over de actie en je kunt ter plekke met leveranciers, buurtgenoten en mensen van 040energie in gesprek. Er zijn presentaties over de kruipruimte- en borstweringisolatieacties, en er is info over zonnepanelen, energiecoaching en warmtebeelden.

Aanbod voor eigenaren van een kiezelplaatwoning

 1. Kruipruimte-isolatie. Bespaar energie en verhoog je comfort met kruipruimte-isolatie. Op de energiemarkt 16 september in ’t Slot wordt een presentatie gegeven over het hoe en waarom. Ook de leverancier is aanwezig..
 2. Borstweringisolatie. Via de kiezelplaten gaat veel warmte verloren. We hebben een leverancier geselecteerd die de kiezelplaten (de borstwering) kan isoleren aan de binnenkant, in de slaapkamers dus. Ook hierover krijg je meer te horen op de energiemarkt van 16 september.
 3. Quickscan zonnepanelen. Laat kijken door een expert op afstand of er zonnepanelen op je huis kunnen. Gratis voor iedereen.
 4. Energiecoaching. Loop met een van onze energiecoaches door je huis en bekijk samen waar verbetering mogelijk is. Gratis als je lid bent of wordt van 040energie.
 5. Warmtescan. In de winter kan met een warmtebeeldcamera zichtbaar worden gemaakt waar in je huis de warmtelekken zitten. Hiervoor hebben we een aantal vrijwilligers die met de warmtebeeldcamera op huisbezoek komen. Gratis voor leden van 040energie.

Heb je vragen over de energiecampagne?

Stel ze via mail: email.

Samenwerking

 • 040energie organiseert acties, bijeenkomsten en deelt kennis op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking.
 • 040energie werkt hierin samen met HOOM (cooperatiehoom.nl) – experts op dit gebied – en de gemeente Eindhoven.
 • Energiecampagne Hanevoet wordt uitgevoerd door vrijwilligers uit de buurt.

*Buurtenchallenge en energiecampagne tot nu toe

 • In 2018 hield de gemeente Eindhoven een Buurtenchallenge. Vier organisaties werden gekoppeld aan vier Eindhovense wijken voor een wedstrijd ‘wie bespaart de meeste CO2-uitstoot’. 040energie werd gekoppeld aan Hanevoet. Met als doel: samen met bewoners komen tot een plan om de woningen energiezuiniger te maken en zo de CO2-uitstoot te verlagen.
 • Op 12 maart 2018  een goed bezochte startbijeenkomst voor bewoners op in wijkcentrum ‘t Slot, gevolgd door een zonnepanelenavond op 26 april.
 • Zes mensen bezochten in september een goed geïsoleerde aardgasloze woning in Hanevoet. Twee wijkbewoners volgde de opleiding energiecoach.
 • Actie kruipruimte-isolatie startte op woensdag 13 juni. 31 bewoners isoleerden hun kruipruimte.
 • Uitslag van de Buurtenchallenge. Winnaar was de Strijpse wijk ’t Ven (vooral dankzij veel zonnepanelen), op de voet gevolgd door Hanevoet, waar naast de 31 huishoudens die hun kruipruimte lieten isoleren ook nog 5 bewoners kozen voor zonnepanelen en 15 mensen een huisbezoek van een energieadviseur kregen. 040energie werd eerste van de vier coachende organisaties dankzij het hoogste aantal deelnemers (39) en de hoogste tevredenheid bij deelnemers.

De Buurtenchallenge is inmiddels afgelopen, maar Energiecampagne Hanevoet gaat door! Heb je vragen over de energiecampagne? Stel ze via mail: email.