Borstweringisolatie-actie

De karakteristieke kiezelplaten (borstwering) van de huizen in Hanevoet laten veel warmte naar buiten ontsnappen. Daarom past deze isolatieactie goed in de lopende energiecampagne Hanevoet.

Ons aanbod: isolatie aan de binnenkant, dus in de slaapkamers. De badkamer nemen we hierin niet mee, omdat dit te ingewikkeld wordt. Ga je je badkamer renoveren, dan is isoleren van de buitenmuur zeker iets om over na te denken

Hoe wordt de borstwering geïsoleerd?

 1. De verwarmingsradiatoren worden afgekoppeld en tijdelijk van de muur gehaald.
 2. Er worden rachels op de muur bevestigd om de radiator terug te kunnen hangen.
 3. Tussen de rachels worden PIR-platen van 5 cm dik tegen de buitenmuur gelijmd. PIR heeft bij deze geringe dikte een hoge isolatiewaarde (Rd=2,25).
 4. De geïsoleerde wand krijgt een dampremmende folie en een nette afwerking in wit mdf.
 5. De radiator wordt teruggehangen en aangesloten.
 6. Waar nodig komt er een smalle vensterbank boven de isolatie als afwerking.

Kosten en besparing

De exacte prijs verschilt per woningtype. De ‘opgetrokken’ hogere huizen hebben drie platen, de overige (standaard en ‘boerderijtype’) twee. De badkamer wordt niet meegenomen. Reken op ongeveer 1050 euro voor het isoleren van de gevel over de hele breedte (6 meter). Doordat er minder warmte weglekt bespaar je naar schatting 75-95 euro per jaar per 6 meter geïsoleerde gevel. Dit effect blijft de gehele levensduur van het huis in stand. De terugverdientijd komt op 11 à 14 jaar en wordt korter naarmate de gasprijs nog verder stijgt.

Meedoen? Stappenplan

 1. Meld je aan voor 18 oktober 2019.
 2. 040 Groep neemt contact met je op om voor een offerte.
 3. Na het ondertekenen van de offerte wordt de uitvoering ingepland.
 4. Je zorgt op de afgesproken datum voor voldoende vrije ruimte langs de te isoleren wanden.
 5. 040 Groep isoleert de borstwering.
 6. Gaat er iets niet goed? Neem dan contact op met de leverancier. Kom je er samen niet uit? Dan kijken we hoe 040energie je kan helpen.
 7. 040energie vraagt je naderhand of alles goed is verlopen.

De kleine lettertjes
Je krijgt een offerte van onze geselecteerde leverancier 040 Groep. 040energie helpt je graag op weg, maar is niet aansprakelijk voor de uitvoering van het werk.  Met deze actie word je automatisch lid van 040energie voor een jaar. Je kunt dan aan alle acties meedoen. Zoals de zonnepanelenactie, een warmtescan en energiecoaching.

Heb je nog vragen?
Stel ze via mail: email.