Stel een energie vraag!!
Terug naar overzicht
persoonlijke verhalen

Van het gas en van de kook?

Koken zonder gas

Van de redactie | 13 maart 2023


Koken zonder gas – dat is waar menig één tegen op ziet in de energietransitie. Omdat ons huis binnenkort van het gas gaat en we veel apparatuur in de keuken wilden vernieuwen hebben we een inductie-kookplaat aangeschaft. We hadden als eens 1 keer geprobeerd en dat was goed bevallen. Dus durfden we de stap wel aan.


Wat kwam eraan te pas?

We moesten een plaat uitzoeken – die vielen ons mee in prijs in deze tijden. We hadden een uitbreiding van onze meterkast nodig en omdat die oud was en er nog meer uitbreidingen aan staan te komen hebben we die nu laten vervangen. Wel met planning op uitbreidingen in de toekomst. Als je al een moderne meterkast hebt kan die vast worden uitgebreid. Als laatste moest er een “dubbele elektragroep” van de meterkast naar de keuken komen. Dat kon in ons huis vrijwel onzichtbaar door een holle plint en gaten door twee muren.


Uitvoering

We hebben het laten doen door twee professionele ZZPers. Het had wel zelf gekund maar zij doen het elke dag en maken minder fouten. Fouten kunnen duur zijn en mijn vrije tijd is beperkt.

Resultaat

Het koken gaat prima. Mijn vrouw is er erg handig mee. Ik worstel nog wat met de bediening, met name omdat er geen knop per kookpositie is. Het koken zelf gaat veel beter dan met gas (beter regelen, sneller). Het schoonmaken is veel makkelijker en het wordt ook minder vies. Het ziet er superstrak uit. Hadden we eerder moeten doen!

Pannen?

Alle bestaande pannen doen het, op 1 na – waarvan de bodem niet geschikt bleek. Pannen van aluminium of koper, pannen met een (flink) bolle of holle bodem kunnen problemen geven.Zie link.

Deel dit artikel