Groene verticale tuinen – vervolg

Groene gevels creëren een natuurlijker omgeving en helpen warmte en kou buiten houden. Lees meer over hoe je praktisch te werk kan gaan.

Dit artikel is een vervolg op het recente artikel over groene verticale tuinen van Gé de Jong.

Afgelopen periode hebben enkele leden naar mij gereageerd en verkenningen uitgevoerd. Kort samengevat: In de tuincentra in Eindhoven is nog weinig te vinden op het vlak van verticale tuinen.

Materiaal: hangende tuinen, muurbekleding met groen, verticaal tuinieren.
Bij Soontiëns Tuincentrum is een systeem met bakken die je aan de muur kunt bevestigen. Verder zijn er overal muurrails te koop, Deze rekken zijn te koop in verschillende afmetingen, inclusief muurbevestiging.

Via Bol.com zijn wel verschillende systemen te koop om een muur te laten begroeien, of hangende tuinen te maken. Onder andere: Green Grounds, verticale tuin, plantenbakken voor 49 planten , Daar hoort dan nog wel een speciaal watergeefsysteem bij.

Beslist.nl verkoopt ook een hangend systeem voor planten: Prosperplast.
Op het internet onder hangende tuinen, of verticale tuinen is veel te vinden over dit onderwerp, met vele foto’s met beplantingsvoorbeelden. Uit een NRC artikel uit 2012 lees ik terug dat planten als Zegge, Vleesbes, Varen en Veldbies geschikt zijn. Er zijn vast nog meer bladhoudende planten.

Voorbeelden: Onderstaand twee foto’s van eenvoudige voorbeelden met Taxus, Vuurdoorn Of coniferen. Lange muren (10 meter?) waaraan de woonkamers grenzen. Ze moeten nog wat groeien tot ‘net boven’ de eerste verdieping. Mooie aanvullende isolatie aan de buitenkant van jouw woning, extra groen in de buurt en meer fluiten van vogels.

Groene gevel van vuurdoorn

Groene gevel van taxus

Dit onderwerp sluit overigens aan op het Thema van de Floriade die in Almere dit jaar wordt gehouden. Energising the City : Floriade Expo 2022 neemt je mee in nieuwe manieren om energie op te wekken, op te slaan en te besparen.

Heb je suggesties, mail me: ge_email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.