Energie bespaar-actie ’t Ven

Vereniging “Wijk ’t Ven” en vereniging 040energie organiseren een speciale actie in ’t Ven om energie te besparen, in opdracht van de gemeente Eindhoven. Voor en door buurtgenoten!

 

Wat is er te doen

Informatieavonden

Locatie: Theresia
Aanvang: 20.00
Plaatsen beperkt:  Druk op de knop en schrijf je in!

Di 7 juni,
isolatie
Ma 13 juni,
zonnepanelen

Spouwmuurisolatie

 

Isolatieglas

 

Zonnepanelen

Noot: links werken nu wel!

 

Overzicht advies

040energie vraagt een kleine bijdrage voor advies omdat we veel werk doen en kosten maken voor advies (veel meer dan de eigen bijdrage).

 • Energieloket 't Ven kan helpen bij alle basisvragen en hoe het best gebruik te maken van deze actie. Paul en Geert hebben zelf veel ervaring.
 • Energieadvies aan huis is vooral voor mensen die wegwijs willen worden in hun huis en de mogelijkheden voor energiebesparing. Twee opgeleide energiecoaches van 040energie komen op bezoek. De kosten zijn €10.
 • De schouw zonnepanelen is ideaal voor mensen die vragen hebbenn over zonnepanelen en graag persoonlijk advies aan huis willen. Een professional met zeer veel ervaring helpt je en maakt samen met jou een ontwerp. Je krijgt een offerte voor het ontwerp via de collectieve actie. De kosten zijn € 30.
 • Het stappenplan-advies wordt uitgevoerd door een professional. Hij helpt je met 3 sdtappen waarmee je je energieverbruik flink omlaag kan brengen. Zo heb je een plan waar mee je de komende jaren aan de slag kan of waarmee je klaar bent om ISDE subsidie aan te kunnen vragen.
 • Subsidie en Financiering zie hieronder.

Subsidie en financiering

040energie is een vrijwilligersvereniging. We kunnen alleen informatie geven over subsidie en financiering. We bieden gratis toegang tot hulpverlening bij ISDE subsidieaanvraag.

Subsidie: de ISDE regeling

Mat de ISDE regeling kan je isolatie en installatiemaatregelen subsidiëren. Alle isolatiemaatregelen moeten een redelijke omvang hebben. Anders tellen ze niet mee. Je moet de maatregelen eerst laten uitvoeren (en betalen) en krijgt dan de subsidie terug. Dit zijn de hoofdlijnen:

 • 15% bij één isolatiemaatregel (van voldoende omvang). Dit is nieuw, en kan u pas volgend jaar aanvragen voor maatregelen uitgevoerd vanaf 2 april 2022 (dus nu al)
 • 30% voor 2 of meer isolatiemaatregelen van voldoende omvang
 • 30% voor een warmtepomp, zonneboiler, en evt. extra isolatiemaatregelen van voldoende omvang

De volgende maatregelen vallen eronder:

 • Spouwmuurisolate: minimaal 10 m2
 • Isolatieglas (HR++ en triple glas): minimaal 8 m2
 • Gevel-, Dak-, zolder/vlieringvloer-, en bodemisolatie
 • Warmtepomp, Zonneboiler

Gratis hulp voor je aanvraag (normale kosten € 85):

Meer informatie en advies:

Financiering: de energiebespaarlening

De energiebespaarlening is van de overheid. De rente is heel laag (ca. 2,6%). de lening begint bij € 2.500,- en kan maximaal € 65.000,- zijn. Er wordt wel een check gedaan of je de lening kan dragen. Je kan alle energiemaatregelen die je uit laat voeren financieren, met één uitzondering: je mag maar 75% van het geleende bedrag voor zonnepanelen gebruiken. Je moet dus nog 25% aan een tweede maatregel besteden. Vaak is nieuw isolatieglas een goede optie.

Er zijn andere financieringsmogelijkheden: verhogen van je hypotheek of een speciale groene lening. Hier vind je meer informatie: