040energie nieuwjaarsborrel in thuishonk ’t Struikske

Het nieuwe 040energie-jaar is ingeluid. Op gepaste wijze in wijkgebouw ’t Stuikske, het nieuwe thuishonk van de vereniging.Er was een flinke opkomst van ongeveer 50 vrijwilligers aanwezig. De stemming zat er goed in. Veel vrijwilligers vinden het leuk dat we nu een eigen plek hebben: contact met andere vrijwilligers is leuk – het stimuleert en is gezellig.

Voorzitter Gerard van Bakel van buurtvereniging ’t Ven, die het gebouwtje in wijk ’t Ven nu in beheer heeft, vertelede wat over hoe het gebouw nu in beheer van de buurtvereniging is gekomen. Het gebouw zelf kost weliswaar weinig per maand maar de energierekening is tegenwoordig torenhoog (ongeveer de heft van de begroting). De gemeente stelt het gebouw beschikbaar voor 10 jaar.

Voorzitter Marnix Vlot van 040energie gaf een presentatie over het verlagen van de energierekening van het gebouw. Het probleem is dat investeringen ruim binnen 10 jaar terugverdiend moet zijn. Isoleren had daardoor niet zoveel zin. Het plan is nu om het gebouw minder te verwarmen (basistemperatuur 12 graden) en alleen als een ruimte gebruikt wordt een airco te gebruiken om de ruimte snel op te warmen. Door de airco’s kan het gebouw wellicht ook van het gas maar voorlopig kan de CV als “backup” gebruikt worden.

Het uitborrelen was erg gezellig: de laatsten sloten om half tien de deur achter zich  dicht. Veel positieve feedback: het gebouwtje valt enorm in de smaak bij de vrijwilligers. We gaan er wat van maken!

De presentatie is hier te downloaden:  Nieuwjaarspresentatie

Voorzitter Marnix Vlot gaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.