Financieel adviseur verduurzamingsprojecten gezocht

040energie wil mensen helpen die wat grotere renovaties aan hun huis willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van ISDE subsidies en evt. de energiebespaarlening.

Met een goede combinatie van lening en subsidie kunnen kleine en grotere energie-renovaties zeer bereikbaar worden, ook voor mensen met een kleine beurs. Maar alle aanvragen en het coördineren van offerte aanvragen met de subsidie en leningsaanvragen is geen sinecure – zie als voorbeeld ons stappenplan lening zonnepanelen.

We zijn nog wat zoekende naar de vorm waarin de dienstverlening zou moeten plaatsvinden. Wat belangrijk is dat deelnemers werkelijk geholpen worden en dat er geen fouten worden gemaakt die de deelnemers ongepland geld kosten. Als er financiële gegevens van deelnemers op tafel komen moet dat ook met de juiste vertrouwelijkheid gebeuren. Professionaliteit is in deze vorm wellicht belangrijk.

Maar ook zou het helpen als er “zelf hulp” handleidingen (zoals het stappenplan zonnepanelen) zouden kunnen komen die door deelnemers zelf kunnen worden uitgevoerd en die regelmatig worden gecontroleerd op actualiteit. Misschien kunnen we deze vorm combineren met een “coach”: een niet-professional die deelnemers helpt het stappenplan te doorlopen en kan helpen bij vragen, maar geen verantwoordelijkheid overneemt.

Mocht je interesse of ideeën hebben meld je dan bij:  marnix_email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.