Hieropgewekt 2014 verslag

De Fokker Terminal in Den Haag zat vol met energiecoöperatiemensen. Het was een feest van herkenning, netwerken en leren van anderen hoe het kan.

In de centrale inleiding was er o.a. plaats voor Ernst van der Leij van Morgen Groene Energie om te vertellen dat in de postcoderoosregeling er nog steeds te weinig marge voor de deelnemers over blijft. En leuke stripjes van één van de Fokke en Sukke-makers:

HOE2014_foksuk

De rest van de dag was gesplitst in kleinere sessies. Hierbij een verslagje van de sessies die ondergetekende heeft meegekregen:

 1. Werken met actieve leden
  Aardige sessie met bijdragen van energie-U, Vincent Snels van VET Vught en de Oegstgeestse energiecoöperatie LEOO. Geeft reflectie over hoe we ons ontwikkelen als vereniging. Het spel met subsidies en gemeenteconnecties zouden we verder moeten gaan ontwikkelen.
 2. Hogere verleidingskunde: leer praten met het reptielenbrein
  Een leuke sessie over de laatste inzichten uit de psychologie van de marketing en hoe ons onderbewuste (reptielenbrein) eigenlijk bijna alle beslissingen neemt; vooral als we moe zijn. Want echt nadenken kost erg veel energie. Gezien de integriteit waarmee [sc:040energie] wil opereren misschien niet altijd van toepassing maar anderzijds wel iets om rekening mee te houden. De belangrijkste drijfveer van mensen is om ergens bij te horen.
 3. Realitygame: energiebesparing in de bestaande bouw
  Rollenspelachtige setting van Nijenrode. In een Energiesprong-achtig project voor een wijk met huur- en koophuizen zijn er vier rollen: bouwbedrijf, gemeente, corporatie en huiseigenaar. De kunst is om er met zijn allen uit te komen ook de eigenaren mee te laten doen om zo de hele wijk aan te pakken.
 4. Hoe start ik een succesvolle crowdfundingcampagne?
  Een erg leuke sessie, geweldig gepresenteerd door Gijsbert Koren. Les is vooral dat de marketing van je crowdfundingcampagne vooral van de initiatiefnemers moet komen en niet van de site.

Verder een aardige discussie met een vertegenwoordigster van de Windvogel over windmolens; misschien moeten we toch het A67-idee eens oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *