Inspiratieavonden voor nieuwe leden

bestaat bijna vier jaar en is de laatste jaren flink gegroeid. Om de contacten met de nieuwe leden te intensiveren en om te horen welke wensen en ideeën er onder de leden leven, zijn er in november twee ‘inspiratieavonden’ gehouden.  

Doel van die avonden is enerzijds om de leden te informeren met welke activiteiten de vereniging zich bezighoudt en anderzijds om leden te interesseren voor deelname aan de diverse werkgroepen die deze activiteiten uitvoeren. Circa 40 leden deden aan een van de avonden mee.

De avonden – een voor Eindhoven-Noord, een voor Eindhoven Zuid – bestonden uit twee delen.  Na een inleiding door voorzitter Marnix Vlot over achtergrond en geschiedenis van de vereniging, volgden een paar korte voordrachten over de  werkgroepen: Gé de Jong vertelde wat over de werkgroepen zonnepanelen, energieverkenners en communicatie, Harry van der Kallen informeerde over warmtepompen en warmtecamera’s, Karel van Rooij over infraroodpanelen en Kees Bakker over de werkgroep energieloket, waarbij hij ook het Energiehuis in Helmond belichtte.

Brainstormen
Na de pauze werd in kleine groepjes gebrainstormd over zaken waaraan de vereniging nog meer aandacht zou kunnen schenken. Daaruit kwamen zinvolle ideeën tevoorschijn, onder meer het nadenken over de opslag van energie; gebruik van industriële restwarmte; een studie over de economische levensduur van zonnepanelen; hoe de energiebewustwording nog beter uitgedragen kan worden; domotica.

Binnen de werkgroepen zullen deze zaken worden opgepakt. De kennis en inzet van actieve leden in een werkgroep is hard nodig als we echt vooruit willen komen op weg naar een duurzame stad! Kon je niet aanwezig zijn, maar heb je wel interesse om in een van de werkgroepen mee te doen en te denken? Laat het weten via het contactformulier.

Na afloop was er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten. Ook daar is dankbaar gebruik van gemaakt. De conclusie is dat de opzet van de avonden zeker geslaagd is. We gaan hier dus mee door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.