Vrijwilligers 040energie in het zonnetje gezet

Tijdens de ALV van op 17 januari bedankte voorzitter Marnix Vlot een groot aantal vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou niet kunnen bestaan!

Wat doen vrijwilligers bij zoal? Denk aan de voorbereiding en uitvoering van de zonnepanelenactie en de warmtepompactie, het maken van warmtebeelden, schrijven van persberichten en websiteartikelen en de nieuwsbrief, de IT en administratie, een werkgroep leiden, thema-avonden regelen, stands bemannen, pr en werving voor Zonnepark Welschap en ga zo maar door. En ook onze bestuursleden zijn allemaal vrijwilligers die er heel wat tijd in stoppen.

Topper
Zonder andere vrijwilligers tekort te willen doen: één topper steekt erbovenuit. Hij kwam bij als een van de eerste zonnepanelenkopers en is nooit meer weggegaan. Hij begon als wijkcoördinator zonnepanelen in Hanevoet, was gespreksleider op informatie- en thema-avonden, onderzocht of er energie uit de Dommel valt te halen, vertegenwoordigde bij duurzaamheidsoverleggen  met de gemeente, deed gevraagd en ongevraagd overal zijn zegje over, zette een uitgebreid Energieloket op, kwam met het idee voor -poloshirts, was drie maanden ‘stagiair’ bij SlimWonen+, bedacht de introductieavond voor nieuwe leden, is een van de drijvende krachten achter Zonnepark Welschap, onder meer als coördinator voor de vele vrijwilligers, maakte een filmpje over het schoonmaken van zijn zonnepanelen (zie je ze blinken op de foto?) en ga zo maar door: Gé de Jong. 

Solar-cadeautje
Het enige waar Gé nog niet actief mee aan de slag is, maar wat wel op zijn verlanglijstje staat is het moderniseren van de verwarming in zijn huis. Het bedankje dat Marnix hem overhandigde was bedoeld om hem daarmee op weg te helpen, zodat Gé ook eens iets voor zichzelf doet in plaats van voor ‘de club’. De overige vrijwilligers werden niet vergeten: een dag of tien na de vergadering werd er bij hen een mooie solar buitenlamp thuisbezorgd.

Ook vrijwilliger worden?
Kijk eens bij het kennis-en-kundeformulier en laat weten wat jij voor wilt betekenen. Er is genoeg te doen op de meest uiteenlopende terreinen. Welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *