Waarom een warmtepomp?

Een warm huis zonder aardgas? Met een warmtepomp kun je je huis duurzaam verwarmen. Tegelijkertijd wordt jouw CO2 uitstoot een heel stuk lager.

Goed voor de wereld

warmtepomp eindhoven voor beter milieuEen warmtepomp is beter voor het milieu dan een gasketel die CO2 uitstoot.

Dankzij subsidie van de overheid, kan een warmtepomp zichzelf op termijn terugverdienen. Zo draag je op een betaalbare manier bij aan een schonere wereld.

Wat levert het jou op?

Met een warmtepomp verbruik je meer elektriciteit maar minder of zelfs geen gas meer. Hierdoor dalen je totale netto energiekosten. Of een warmtepomp zichzelf terugverdient, hangt af van een aantal factoren:

  • hoe goed je huis geïsoleerd is
  • hoeveel gas je momenteel verstookt
  • je huidige verwarmingselementen (radiatoren, vloer- of wandverwarming)

De huidige subsidieregeling draagt aanzienlijk bij aan een kortere terugverdientijd. Verbruik je helemaal geen gas meer, dan bespaar je bovendien zo’n 200 euro per jaar aan vaste kosten.

Rekenvoorbeeld

WP_20160710_001

Je hebt een redelijk goed geïsoleerd huis. Je verstookt 2400 m3 gas per jaar. Je kiest een hybride warmtepomp (op erg koude dagen springt de cv-ketel bij). Naar verwachting komt de terugverdientijd dan op iets meer dan 10 jaar. De benodigde investering is dankzij de subsidie van 1800 euro netto nog maar 2500-3000 euro.

 

Wat biedt je?

Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dat is een vrij technisch verhaal. Wil je weten of het in jouw huis kan? Vereniging zoekt het graag samen met je uit en helpt je bij het hele proces. Onze weg naar een warmtepomp:

  1. Je meldt je aan voor de warmtepomp-actie.
  2. Een ervaren energieadviseur komt aan huis en maakt een snelle inschatting of je huis geschikt is voor een warmtepomp. Zo ja, dan vult hij samen met jou een vragenlijst is welke warmtepomp geschikt zou kunnen zijn.
  3. Je ontvangt een warmtepomp quickscan rapport inclusief een warmtepomp voorstel en een warmtepomp opnameformulier wat ook voor de installateur is bedoeld.
  4. De installateur komt bij je langs om je huis te inspecteren.
  5. Je ontvangt gratis een vrijblijvende offerte, rechtstreeks van de installateur.
  6. Ga je akkoord met de offerte, dan wordt de installatie ingepland.
  7. Wij controleren na installatie of alles naar wens is.

Aanmelden voor de actie

De ervaring heeft geleerd dat advies aan huis de handigste eerste stap is. Wil je alvast een adviesgesprek aanvragen? Ga dan naar quickscan warmtepomp

Infoavond warmtepomp

Wil je graag eerst uitleg over warmtepompen? Meld je dan aan voor een oriënterende informatieavond over de soorten, kosten, subsidie en energiebesparingslening. Momenteel doen we deze digitaal vanwege corona!

Technische informatie & vragen

advies vragen warmtepomp eindhovenOp de pagina warmtepomp informatie vind je gedetailleerde informatie over de verschillende soorten warmtepompen. Inclusief de voor- en nadelen.

Vragen? Stel ze aan de werkgroep warmtepompen via: email

Betrouwbare installateur

heeft via een objectief selectieproces een betrouwbare installateur gekozen. Dankzij de strenge voorwaarden die we hebben afgesproken, ben je verzekerd van kwaliteit, service en garantie. Natuurlijk kun je ook een eigen installateur kiezen.

 

Bekostiging van deze actie

Een heel groot deel van deze actie is vrijwilligerswerk. De directe uitgaven en het advies van de expert worden gefinancierd vanuit jouw eigen bijdrage en een kleine commissie over de door de leverancier verkochte installaties. Samen met het lidmaatschapsgeld dekt dit de kosten. Op deze manier kan ook nieuwe acties financieren in de toekomst.