Over ons

is een 100% non-profit vrijwilligersvereniging, opgericht door inwoners van Eindhoven die het efficiënt gebruiken en duurzaam opwekken van energie aan het hart gaat.

Wat wil bereiken ?

Inwoners kunnen energie besparen en zelf duurzame energie opwekken, al dan niet voor eigen gebruik. Bijvoorbeeld zonlicht omzetten in elektriciteit met zonnepanelen, of met windkracht elektriciteit maken met een windmolen verderop. De interesse daarvoor is groot, maar vergt wel kennis en voorbereiding.

Het doel van is het stimuleren van zoveel mogelijk lokale opwekking van duurzame energie. Dat doen we door individuele huishoudens te helpen bij de voorbereiding van een energiemaatregel en door collectief aantrekkelijke prijzen af te spreken.

Onze werkwijze

Neem als voorbeeld zonnepanelen om zelf elektriciteit op te wekken. We zoeken voor je uit wat een geschikte plaats op het dak is, hoeveel panelen daar geplaatst kunnen worden en hoe ze in de meterkast aangesloten kunnen worden. Aan de hand van een voorstel voor jouw woning laten we zien wat de kosten en de baten zijn, en dus ook hoe lang je erover doet om je investering terug te verdienen. Je weet dus waar je aan begint voor je de beslissing tot aanschaf neemt. Meer hierover op de pagina Activiteiten.

Wat kun jij doen?

vrijwilliges 040energie helpenJe kunt natuurlijk gewoon deelnemen aan onze projecten. Als lid kun je gebruik maken van de sterk gereduceerde adviesdiensten en inkoopkortingen. Ook kun je altijd met vragen over energie terecht en word  je op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten.

Nog beter is het als je als vrijwilliger een actieve bijdrage zou willen leveren! Bijvoorbeeld door mee te helpen 040energie-activiteiten in nieuwe wijken te ondersteunen of te starten. Of zelf nieuwe activiteiten te starten.

 

1 gedachte op “Over ons

 1. 040 Energie Bericht auteur

  Meneer vd. Palen,

  040energie is gericht op de energieproblematiek die de opwarming van de aarde veroorzaakt. Er zijn andere groepen die zich inzetten voor luchtkwaliteit in de meer biologische zin, o.a. milieudefensie. Die kunnen veel meer informatie verschaffen over luchtkwaliteit (met name fijnstof en stikstofdioxide) rond Eindhoven. Ik heb mij laten vertellen dat die niet veel beter of slechter dan veel andere grote steden.

  Het is wel zo dat veel van de oplossingen voor luchtkwaliteit ook gunstig uitpakken voor de CO2 problematiek en vice versa.

  040energie kan energie-bewustzijns-avonden en voorlichting over onze zonnepanelenactie organiseren samen met buurtverenigingen. Voor de zonnepanelenactie kijk op de 040zon pagina.

  Marnix Vlot, voorzitter 040energie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.