Over ons

is een 100% non-profit vrijwilligersvereniging, opgericht door inwoners van Eindhoven die het efficiënt gebruiken en duurzaam opwekken van energie aan het hart gaat.

Wat wil bereiken ?

Inwoners kunnen energie besparen en zelf duurzame energie opwekken, al dan niet voor eigen gebruik. Bijvoorbeeld zonlicht omzetten in elektriciteit met zonnepanelen, of met windkracht elektriciteit maken met een windmolen verderop. De interesse daarvoor is groot, maar vergt wel kennis en voorbereiding.

Het doel van is het stimuleren van zoveel mogelijk lokale opwekking van duurzame energie. Dat doen we door individuele huishoudens te helpen bij de voorbereiding van een energiemaatregel en door collectief aantrekkelijke prijzen af te spreken.

Onze werkwijze

Neem als voorbeeld zonnepanelen om zelf elektriciteit op te wekken. We zoeken voor je uit wat een geschikte plaats op het dak is, hoeveel panelen daar geplaatst kunnen worden en hoe ze in de meterkast aangesloten kunnen worden. Aan de hand van een voorstel voor jouw woning laten we zien wat de kosten en de baten zijn, en dus ook hoe lang je erover doet om je investering terug te verdienen. Je weet dus waar je aan begint voor je de beslissing tot aanschaf neemt. Meer hierover op de pagina Activiteiten.

Wat kun jij doen?

vrijwilliges 040energie helpenJe kunt natuurlijk gewoon deelnemen aan onze projecten. Als lid kun je gebruik maken van de sterk gereduceerde adviesdiensten en inkoopkortingen. Ook kun je altijd met vragen over energie terecht en word  je op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten.

Nog beter is het als je als vrijwilliger een actieve bijdrage zou willen leveren! Bijvoorbeeld door mee te helpen 040energie-activiteiten in nieuwe wijken te ondersteunen of te starten. Of zelf nieuwe activiteiten te starten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *