Wat doet 040energie?

is een 100% non-profit vereniging die het energiegebruik van Eindhoven wil verduurzamen op een betaalbare manier. Opgericht in 2013 door Eindhovenaren die hun stadgenoten willen helpen bij deze omschakeling met advies en diensten uit betrouwbare bron.

Waarom?

schoorsteen_houtrookWe leven nu, maar kijken vooruit. We willen een schone toekomst voor onze kinderen. Over 25 jaar moet alle energie die in Eindhoven wordt gebruikt komen uit bronnen die geen CO2-uitstoot veroorzaken. Dat kan door minder energie te gebruiken en door duurzame zonne- en windenergie, waterkracht en aardwarmte in plaats van energie uit fossiele bronnen: aardgas, aardolie en steenkool. onderschrijft het streven van de gemeente Eindhoven om in 2045 volledig energieneutraal te zijn van harte.

zonnepanelen_ge

Vele kleine beetjes maken een grote berg. Dat geldt ook voor energie. Daarom is het niet voldoende als alleen grootschalig wordt overgegaan op duurzame energiebronnen. Niet alleen het bedrijfsleven en de vervoerssector, maar ook het energiegebruik van Eindhovense huishoudens moet op de schop.  richt zich op deze kleinschalige en lokale oplossingen die heel hard nodig zijn voor de energietransitie.

Wat doen we?

helpt Eindhovenaren hun energieverbruik te verduurzamen door het aanbieden van onafhankelijke informatie, advies en diensten. Zodat iedereen in Eindhoven altijd een betrouwbare lokale partij heeft bij deze ingewikkelde omschakeling.

cutout_640Bijvoorbeeld: met onze doorlopende zonnepanelenactie ondersteunen we mensen die duurzame energie willen opwekken met de aanschaf van zonnepanelen: je krijgt bij ons het beste advies zonder commercieel belang. -leden kunnen gebruikmaken van een gunstig aanbod van een lokale leverancier. Voor wie zijn energieverbruik wil verminderen door zijn woning te isoleren en onzuinige apparatuur te vervangen, komen we met energie-advies op maat.

Om mensen bewust te maken van de mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen organiseren we informatieavonden over zonnepanelen en thema-avonden over onderwerpen die met energievoorziening en energieverbruik te maken hebben. We verspreiden informatie via social media, een nieuwsbrief en de website 040energie.nl.

Vrijwilligers

uncle-sam-we-want-you is een vereniging zonder winstoogmerk. Een groot aantal actieve leden zet zich in om het doel – Eindhoven energieneutraal – mede mogelijk te maken. Als vrijwilliger bij de zonnepanelenactie, de organisatie van informatie- en thema-avonden of als deelnemer in een van de werkgroepen. Ben jij een Eindhovenaar die de stad een warm hart toedraagt, dan kun je bijdragen aan een schone toekomst als actief lid van . Of door gewoon mee te doen aan een van onze acties. Word lid of mail ons via contact formulier. Als je af en toe iets wilt bijdragen met iets waar je goed in bent, vul dan onze enquête in.