Zonnepark Welschap

Energiecoöperatie Welschap gaat een zonnepanelenpark ontwikkelen op het terrein van de militaire vliegbasis Eindhoven. Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2017, is daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. is een van de betrokken partijen.

Hoe ver is het park nu?

  • Het park wordt ontwikkeld door Coöperatie Zonnepark Welschap U.A., die is opgericht door de vijf samenwerkende energieorganisaties in de regio. De coöperatie heeft Greenchoice als samenwerkingspartner gekozen.
  • Sinds 1 mei is de inschrijving geopend. Bij de inschrijving reserveer je een aantal paneeldelen. (Eén paneeldeel komt overeen met één zonnepaneel in het park.) Inmiddels zijn bijna alle paneeldelen gereserveerd en is de controle en administratieve verwerking in volle gang.
  • Op de website www.zonneparkwelschap.nl vind je alle info en het inschrijfformulier voor deelnemers.
  • Let wel: je kunt alleen meedoen als je in een van de deelnemende postcodegebieden woont! Is de vraag groter dan het aanbod, dan kun je op de wachtlijst worden gezet.

Het streven is om nog in 2018 de eerste stroom te kunnen produceren.

Postcodes in Eindhoven

De volgende postcodes in Eindhoven kunnen meedoen: 5612, 5616, 5617, 5621, 5626, 5627, 5651, 5652, 5653, 5657, 5658. Deze beperking komt voort uit de wettelijke ‘postcoderoosregeling’.

Paneeldelen:

Gereserveerd 

van 11.500 paneeldelen

is een 100% non-profit vereniging. Wij helpen mensen met het verminderen en verduurzamen van hun eigen energiegebruik. is één van de vijf energieorganisaties die actief zijn voor Zonnepark Welschap.

Meedoen:

Vragen:

Informatie: