Laatste update belastingregime PV

Als onderdeel van het verslag van Hieropgewekt 2014 staat er een mooi overzicht met de laatste ontwikkelingen rond de belasting en regelgeving voor 2014 op de Hieropgewekt website.

ho14SdePv

Drie highlights:

  • Postcoderoos: nog steeds niet financieel aantrekkelijk. Wel is de EB verlaagd tarief regeling nu 15 i.p.v. 10 jaar van toepassing, en hoeft slechts 1 keer BTW te worden geheven: of op de inleg of op de stroom geleverd van coöperatie aan energiemaatschappij. Morgen Groene Energie (Ernst van der Leij) houdt op Hieropgewekt een blog bij over de laatste ontwikkelingen.
  • PV in SDE+: Voor een ruwweg effectieve prijs van 14.7cent/kWh gedurende 15 jaar kan men een PV installatie van meer dan 15kW in de SDE+ regeling onderbrengen, mits de kale energieprijs niet onder de 4.5cent/kWh daalt; wat wel zou kunnen gebeuren in de toekomst. Dit zou een rendement opleveren voor een grotere installatie van ruwweg ca. 10% mits geen BTW over de installatie betaald hoeft te worden, 7% als dit wel het geval is; op zich niet onaardig.
  • Salderen bij verhuur door woningeigenaar of derde: Om te vermijden dat energiebelasting geheven moet worden bij verkoop van de stroom van verhuurder van de installatie aan inwoner moet de huurprijs onafhankelijk worden van de energie die daadwerkelijk wordt opgewekt: bij voorbeeld een vast bedrag per jaar of maand.

Hier de link naar het meer uitgebreide verslag op de Hieropgewekt site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *