Waarom in 2020 zonnepanelen kopen?

De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt afgebouwd tussen 2023-2031. Moet je nu dan nog wel zonnepanelen aanschaffen? Ja dus. Hoe eerder hoe beter zelfs.

Salderingsregeling

De overheid wil de salderingsregeling* vanaf 2023 langzaam afbouwen. In het wetsvoorstel (nog niet definitief) staat dat het percentage dat je mag salderen stapsgewijs omlaag gaat. Vanaf 2031 is het 0%. De nieuwe salderingsregeling geldt voor iedereen, of je nu al zonnepanelen hebt of ze nog gaat kopen.

Is het dan nog wel slim om zonnepanelen te kopen? Ja, zeker! Ook al wordt de huidige salderingsregeling afgeschaft: zonnepanelen blijven een goede investering!

* De salderingsregeling houdt in dat je de stroom die je aan het elektriciteitsnet levert mag wegstrepen (salderen) tegen de stroom die je van het net afneemt.

Voordeel van zonnepanelen kopen in 2020

Als je in 2020 zonnepanelen aanschaft, is je terugverdientijd korter dan dat je dat later doet. Je profiteert nu namelijk nog van 100% salderen over 2020, 2021 en 2022.

Zoals het er nu naar uitziet, word je terugverdientijd ongeveer 1 jaar langer als je wacht tot 2023 met het aanschaffen.

Maar of je je installatie nu in 7 of 8 jaar terugverdiend: zonnepanelen zijn nog steeds zeer rendabel.  Daarnaast is het natuurlijk beter voor je milieu (minder CO2 uitstoot) en bespaar je geld op energiekosten.

Gratis vrijblijvende offerte

Nog geen zonnepanelen en interesse in het opwekken van je eigen energie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij onze geselecteerde leverancier.

 

* = verplicht veld

Opmerking

Als je een schouw wilt, maak dan z.s.m. € 30 over op
NL97 TRIO 0198 3556 29
t.n.v. 040Energie
o.v.v. ZON, naam, postcode, huisnummer

In 2020 krijg je bij het aanvragen van een offerte een gratis lidmaatschap. Je profiteert daarom meteen van de collectieve inkoopkorting voor leden. Het lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *