Tongelre krijgt collectief zonnepark

Aan de Doornakkersweg komt een klein collectief zonnepark. Op het dak van een bedrijvenpand liggen binnenkort rond de 376 panelen.

Net als bij het veel grotere en inmiddels welbekende Zonnepark Welschap zijn het de omwonenden die ervan gaan profiteren. Dit met dank aan de ‘postcoderoosregeling‘, die het mogelijk maakt dat deelnemers de energiebelasting over hun deel van de stroomproductie terugkrijgen. Natuurlijk delen ze ook in de opbrengst van hun zonnepark. Deelnemers kunnen daardoor rekenen op een terugverdientijd van ca. 7 jaar. De teruggave energiebelasting geldt voor 15 jaar, maar de zonnepanelen produceren daarna ook nog volop.

Coöperatie
Initiatiefnemer van het zonnepark is Huib van den Heuvel. Zonnepanelen waren op zijn huis niet mogelijk, dus ging hij een paar jaar geleden op zoek naar een alternatief – en dat heeft hij gevonden. Samen met Peter van der Leegte meldde hij zich bij . Natuurlijk helpen wij graag bij de realisatie van een postcoderoosproject, maar daarvoor heb je een coöperatie nodig. Wij zijn echter geen coöperatie maar een vereniging en hebben daarom de samenwerking gezocht met coöperatie Morgen Groene Energie, die al ervaring heeft met collectieve zonneparken in Nuenen. Zo kunnen we toch postcoderoosprojecten in Eindhoven realiseren.

Bijna vol
Er komt een hoop bij kijken, maar de aanleg kan bijna van start! Zonnepanelenleverancier 365zon verzorgt de installatie en netbeheerder Enexis sluit het park op het elektriciteitsnet aan.
Het zonnepark is inmiddels bijna voltekend. Mensen die nog mee willen doen, moeten zich snel opgeven via Zon op Nederland en dan bij Zonnepark Eindhoven, Doornakkersweg 10-14. Belangrijke voorwaarde daarbij is dat je in een van de volgende postcodegebieden woont: 5611, 5612, 5613, 5614, 5641, 5642, 5643.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *