Niet één, maar twee nieuwe zonneparken

Op 12 september is Zonnepark Doornakkersweg 10-14 aangesloten op het net. In Nuenen komt een zonnepark waar enige postcodes in Eindhoven aan mee kunnen doen.

Nog een nieuw zonnepark 
De installatie van 114 kWp aan de Doornakkersweg zal naar verwachting ca. 94.000 kWh leveren in het eerste jaar. In de eerste vier weken is er al 5,34 MWh geproduceerd. Dit zonnepark is ‘vol’, er zijn voldoende deelnemers. Het goede nieuws is dat er in Nuenen wordt gewerkt aan een nieuw zonnepark. De eigenaar van het pand aan de Doornakkersweg heeft de smaak te pakken: ook dit park komt op een dak van Peter van der Leegte. Dankzij de postcoderoosregeling* kunnen ook een aantal Eindhovense adressen meedoen. Naar verwachting zijn dat de postcodegebieden met de cijfers 5631, 5632, 5633 en 5641.

Meedoen in Nuenen
Woon je in een van deze postcodes en heb je interesse? Meld je dan aan op de wachtlijst van Morgen Groene Energie via ZonopNederland. Daarvoor moet je je eerst registreren. Morgen Groene Energie is de coöperatie waar wij mee samenwerken voor de collectieve zonneparken.

*Postcoderoosregeling
De postcoderoosregeling (officieel: Regeling verlaagd tarief) maakt het mogelijk om als lid van een zonnepark een korting op je energienota te krijgen: over iedere kWh die ‘jouw’ stukje van het collectieve park opwekt, betaal je geen energiebelasting. In 2019 scheelt dat 11,93 cent, dat is bijna de helft van de gemiddelde consumentenprijs van een kWh. Een goede mogelijkheid als je zelf geen zonnepanelen kunt kopen. Bijvoorbeeld als je huurder bent, als je in een flat woont of als het dak van je huis niet gunstig ligt.

Peter van der Leegte

De panelen op het dak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *