Bouw Zonnepark Welschap gestart

Maandag 19 november is de start bouw  van Zonnepark Welschap gevierd met de onthulling van het bouwbord op Vliegbasis Welschap. Wethouder Jan van de Meer van de gemeente Eindhoven gaf het startsein voor “het grootste postcoderoosproject van Nederland”. 

Eind december zijn er naar verwachting 11040 zonnepanelen geplaatst.  Ongeveer de helft daarvan gaat stroom produceren voor Eindhovenaren.  In totaal doen zo’n 850 huishoudens in de regio mee. Er zijn nog een aantal panelen beschikbaar. Woon je in een deelnemende postcode, dan kun je nog instappen. Meer weten? Kijk op zonneparkwelschap.nl

Productie start in februari
Enexis sluit begin 2019 het zonnepark aan op het elektriciteitsnet. De eerste stroom wordt naar verwachting in de loop van februari 2019 geproduceerd. Dat zal gevierd worden met alle deelnemers. In welke vorm en wanneer is nog niet bekend.

Mijlpaal
Zonnepark Welschap is een mijlpaal voor de overgang naar duurzame energie in Eindhoven, voor vereniging en voor iedereen die aan dit initiatief een bijdrage heeft geleverd. Veel werk is verricht door vrijwilligers van de energieverenigingen in Best, Veldhoven, Oirschot, de Kempen en natuurlijk ook . Zo’n vijftig Eindhovenaren hielpen mee. Veel dank daarvoor!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *